duminică, ianuarie 23, 2022

Familii întregi, chiar cu nou-născuți, ajung în spitale. Medic: Nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre! O să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic.

În cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, odată cu creșterea numărului de infecări cu virusulSARS-CoV-2, medicii atrag atenția asupra unui fenomen îngrijorător. Secțiile ATI Covid din București sunt pline, iar tendința este ca la spital să ajungă familii întregi, inclusiv cu bebeluși de o lună, avertizează aceștia.

Te-ar mai interesa: STUDIU: Infecțiile ușoare cu COVID-19 pot duce la ...

Secțiile de terapie intensivă Covidsunt pline

În cele trei mari spitale Covid din București, „Matei Balș”, „Victor Babeș” și „Marius Nasta”, locurile la terapie intensivă se ocupă rapid. Medicii au început să ceară transferul pacienților în alte spitale care mai au paturi libere la ATI, inclusiv din alte județe, cum a fost și cazul femeii care a murit ieri, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău.

Femeia, în vârstă de 51 de ani, era din București și fusese internată la la Matei Balș, unde primise primele îngrijiri. În urmă cu două zile, însă, a fost transferată la Buzău pentru că spitalul la care s-a prezentat inițial nu mai avea locuri la ATI.

Te-ar mai interesa: Consumul acestor alimente zi de zi te vor UCIDE în...

Secția ATI a spitalului de boli infecțioase Victor Babeș din București este arhiplină, a declarat managerul unității medicale, Simin Florescu.„Va trebui să suplimentăm numărul de paturi”, a mai precizat medicul care trage și un semnal de alarmă: în spital sunt familii întregi bolnave de Covid, iar cei mai mici pacienți nu au decât câteva luni.

Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București nu mai poate primi pacienți, căci este ocupată în totalitate cu bolnavi Covid.

Te-ar mai interesa: Omicron, gripă, alergii: cum poți face diferența d...

Familii întregi, chiar cu nou-născuți, ajung în spitale

Medicul a precizat că, în general, este vorba despre persoane nevaccinate, familii întregi infectate cu coronavirus, varianta Delta, de la copii de o lună până la copii de 15, 16 ani, dar și părinții acestora.

„În ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu Covid, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc. Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou-născuți, în jur de 3 – 4 luni”, a declarat managerul spitalului Victor Babeș, potrivit Digi24.

Te-ar mai interesa: HOROSCOPUL RUNELOR 24 -30 ianuarie 2021. Pe aceast...

Valul 4 al pandemiei lovește din plin în persoanele nevaccinate, susține medicul și preconizează că săptămâna viitoare, va crește numărului de cazuri de îmbolnăvire, moment în care se va suplimenta numărul de paturi ATI, dar și secțiile Covid din spital.

„Există pacienți nevaccinați, care ar fi putut să se imunizeze dar nu au făcut-o, și care vin la spital în stare foarte gravă, după ce au încercat să se trateze singuri acasă. Avem de-a face cu o tulpină extrem de contagioasă și mult mai virulență, iar peste o săptămână ne așteptăm la o creștere și mai mare a îmbolnăvirilor”, a avertizat medicul Simin Florescu.

Te-ar mai interesa: Arnold Schwarzenegger a fost implicat într-un acci...

„Nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre! O să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic”

Simin Aysel Florescu a atras atenția că pacienții ignoră simptomele și încearcă să se trateze acasă, iar dacă se testează, iar testele arată că sunt infectați nu comunică acest lucru.

„Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile și vin cu insuficientă respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult. Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste și pe lângă faptul că nu-i ajută cu nimic îi mai supun și la efecte adverse.

Parcă trăim într-un film absurd, o luăm de la capăt cu observațiile. Trebuie să ne vaccinăm! Doar așa ne putem salva viețile! Le recomand tuturor să nu se joace cu viața lor, cu viața familiei lor și să vină cât mai repede la spital dacă au simptome de boală sau au fost diagnosticați cu Covid.

Mesaj mai direct că acesta nu există: nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre, că o să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private