joi, decembrie 9, 2021

Fără lactoză, stabilizatori, aditivi şi coloranţi de sinteză, ambalată ecologic, adică un vis împlinit pentru iubitorii de înghețată s-a împlinit la Galați!

Whoopie ICE, înghețata de aur a Europei a cucerit Parisul la Ecotrophelia 2018!

Studenţii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor au obţinut marele premiu la Paris, la cea mai importantă competiţie a inovatorilor din alimentaţie.

Te-ar mai interesa: Top 10 fructe cu proprietăți de purificare și vind...

Gutui, prune şi zer! Acestea sunt ingredinetele celei mai bune îngheţate din Europa, inventată trei studente din Galaţi. Au desăvârşit reţeta împreună cu profesorii Facultăţii de Ştiinţa Alimentelor şi i-au uimit pe juraţii concursului de la Paris, la care au participat cu îngheţata lor, juriu format din cei mai mari producători din industria înghețatei.

Echipa Universităţii Dunărea de Jos a fost copleşită de anunţul că îngheţata inventată la Galaţi, botezată “woopie ice”, a câştigat cea mai prestigioasa întrecere din domeniul alimentaţiei viitorului.

Ideea a apărut anul trecut și de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, Șef lucr. Iulia Bleoancă și Drd. Florentina Bucur a lucrat în permanență.

Te-ar mai interesa: Oamenii de știință japonezi au dezvoltat măști str...

Reţeta este una aparent simplă, însă procesele tehnologice rămân secretul specialiştilor. Îngheţată poate fi consumată şi de persoanele cu intoleranţă la lactoză şi apare, deocamdată, cu aromă de prune şi gutui.

“Este o îngheţată făcută din zer concentrat şi delactozat, cu smântână, gutui, prune, zahăr şi ouă.”

Îngheţata este un produs cu eticheta curată, fără stabilizatori, aditivi şi coloranţi de sinteză. Şi soluţia de ambalare este una ecologică, aşa că preţul corect ar fi de aproximativ un euro la 100 de grame, potrivit stirileprotv.ro.

Te-ar mai interesa: FDA a aprobat un tratament revoluționar împotriva ...

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi este deţinătoarea brevetului, însă reţeta poate fi cumpărată de producătorii de îngheţată.

Ca şi în cazul altor invenţii ale Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor, studenţii vor primi o parte din bani.

În trecut, ei au mai luat premii şi pentru un baton proteic şi un pateu vegetal pe bază de linte. Ambele pot fi găsite la rafturile cu produse bio ale hipermarketurilor.

Te-ar mai interesa: Ce se știe, mai exact, despre Omicron? Va deveni v...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri