marți, iulie 27, 2021

Certificat de handicap cu perioadă nelimitată. Nu vor mai fi necesare reevalurări periodice pentru persoanele cu handicap ireversibil. Acestea vor beneficia de certificate de handicap cu valabilitate nelimitată,

potrivit unui proiect de lege inițiat de parlamentarii USR PLUS Robert Zob și Radu Panaite, adoptat miercuri de Senat.

Proiectul de lege merge acum pentru vot final la Camera Deputaților, care este forul decizional, potrivit hotnews. 

Certificat de handicap cu perioadă nelimitată

Susținând inițiativa în plen, senatorul USR PLUS Claudiu Mureșan, membru al Comisiei de Sănătate din Senat, a argumentat că certificatul de handicap eliberat de către Comisia de evaluare în cazul persoanelor cu modificări structural anatomice ireversibile să fie permanente, ca și dizabilitatea în sine.

“Este

vorba de persoane cu deficiențe funcționale sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil şi care nu pot urma programe de recuperare. De multe ori, în practica de zi cu zi, comisiile nu aplică și în mod unitar cadrul legal care prevede ca permanent termenul de valabilitate al acestor certificate. Vom vota pentru ca aceste situații să nu se mai repete, să eliminăm această problemă din viața unor persoane greu încercate. Până la urmă, este vorba de respectul și compasiunea pe care trebuie să le avem unii față de alții”, spune Claudiu Mureșan.

Senatorul USR PLUS de Sibiu

Claudiu Mureșan a cerut tuturor partidelor să susțină această inițiativă legislativă, prin votul lor.

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.