sâmbătă, februarie 4, 2023

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, propune ca românii să se poate testa pentru Covid-19 în farmacii și, de asemenea, acestea să fie o extensie a centrelor de vaccinare anti-COVID. Acest lucru ar putea facilita testarea și vaccinarea la nivel național, consideră fostul ministru.

Propunerea a venit în urma unei unei întâlniri cu Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România și Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România. În cadrul acesteia, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a susținut că pe viitor farmaciile ar putea deveni centre de vaccinare anti-COVID și testare pentru COVID-19.

Pe viitor, vaccinarea anti-COVID s-ar putea efectua și în farmacii

„Am apreciat, în mod deosebit, deschiderea către a se găsi soluții noi și a facilita cât mai mult implementarea Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva noului coronavirus.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru...

Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost și posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a și întâmplat în anumite state din UE, precum Italia.

În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu.

Nu putem exclude nicio discuție prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populației”, a scris fostul ministru al Sănătății pe Facebook.

Medicamentele necesare ar putea fi distribuite la domiciliu, în cazul pacienților bolnavi cronic sau care nu se pot deplasa

„Am abordat un subiect extrem de important și semnalat tot mai des: dorința de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate în incapacitatea de a se deplasa pentru a-și achiziționa medicamentația.

Te-ar mai interesa: Medicamentul minune cu care slăbesc rapid vedetele...

Aceste persoane sunt nevoite, în prezent, să recurgă la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, această categorie vulnerabilă primește medicamentația cu întârziere sau nepăstrată în condiții optime la transport”, a adăugat Nelu Tătaru.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private