duminică, decembrie 4, 2022

Vânzările de dezinfectante pentru mâini au crescut cu 225% în 2020, pe fondul îngrijorărilor legate de focarul de coronavirus, dar utilizarea lor nu este scutită de riscuri. Cifrele alarmante publicate anul trecut au evidențiat o creștere bruscă a numărului de copii otrăviți de dezinfectanți după ingerare. În evoluțiile recente, FDA a identificat substanțe nocive în două produse separate, ceea ce a dus la rechemarea acestora.

Te-ar mai interesa: Ce boală ai dacă ai cearcăne în jurul ochilor. Mer...

Dezinfectantul pentru mâini a devenit omniprezent în timpul pandemiei, deoarece produsul oferă o protecție adecvată împotriva microorganismelor dăunătoare. În ciuda faptului că au luptat împotriva virusurilor, unele loturi au fost rechemate din cauza impactului lor periculos asupra sănătății umane. FDA a emis recent un avertisment cu privire la produsele care conțin benzen și metanol. Substanțele chimice, a avertizat organismul, sunt asociate cu orbirea permanentă, cancerul și  chiar moartea.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat rechemarea a două dezinfectante pentru mâini din cauza prezenței benzenului și metanolului.

Te-ar mai interesa: Te doare în GÂT? Rețeta unui medic te va scapă rap...

Compania Best Brands Consumer Products, a anunțat pe 1 aprilie că retrage voluntar de pe piață dezinfectantul de mâini Mandalorian cu 68% alcool etilic și Mickey Mouse, dezinfectantul de mâini cu 68% din alcool etilic.

Compania a anunțat retragerea după ce testele FDA au identificat benzen în dezinfectantul de mâini Mandalorian și metanol în dezinfectantul de mâini Micky Mouse.

O simplă accesare pe site-ul FDA spune: „Metanolul, sau alcoolul din lemn, este o substanță care poate fi toxică atunci când este absorbită prin piele sau ingerată și poate pune viața în pericol atunci când este ingerată”.

Te-ar mai interesa: Ai hemoglobina mică? Uite ce afecțiuni ascunde...

În trecut, agenția a primit rapoarte de orbire, spitalizare și deces, la copii și adulți, după ingerarea substanței chimice.

„Metanolul nu este un ingredient acceptabil pentru dezinfectanții pentru mâini și nu trebuie utilizat din cauza efectului său toxic”, a adăugat FDA.

„Investigațiile FDA cu privire la metanol în anumite dezinfectante pentru mâini sunt în desfășurare. Agenția va furniza informații suplimentare pe măsură ce acestea devin disponibile.”

Te-ar mai interesa: Secret de la dr. Bilic. Cum ne păstrăm organismul ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private