Sari la conținut

Femeia care a trecut prin iadul „cancerului fals”. A fost supusă la chimioterapie și și-a luat rămas bun de la familie când nici măcar nu era bolnavă

O mamă susține că a făcut chimioterapie „agresivă” și și-a luat rămas bun de la familie după ce i s-au dat doar 15 luni de trăit, doar pentru a descoperi că nu a avut niciodată cancer.

Lisa Monk a început să acuze dureri de stomac pe care le bănuia că se datorau unei pietre la rinichi, așa că a mers la spital pentru o tomografie computerizată la sfârșitul anului 2022. La programare, testul a arătat că avea două pietre la rinichi, dar a semnalat și o masă la splină, care a fost îndepărtată în ianuarie anul trecut.

Mama a doi copii susține că organul a fost trimis la trei laboratoare de patologie diferite înainte de a fi testat la un al patrulea laborator, unde susține că a ieșit pozitiv pentru o formă agresivă de cancer al vaselor de sânge.

Femeia în vârstă de 39 de ani a declarat că a fost anunțată despre diagnosticul de cancer în fază terminală la o consultație de verificare după operația la splină și susține că i s-a dat un termen „optimist” de 15 luni de viață.

Femeia a fost apoi trimisă la un spital de oncologie și, după ce a participat la prima programare în martie 2023, a fost internată imediat pentru a începe prima rundă de chimioterapie. După ce și-a pierdut tot părul, Lisa a fost supusă unei alte runde de chimioterapie „foarte agresivă”, care a lăsat-o cu „piele argintie” și vărsături.

Dar, la o programare de rutină la spital în aprilie, ea susține că atunci i s-a spus că nu a avut niciodată de fapt cancer și că primul raport de patologie a fost greșit. Furioasă că medicii au „felicitat-o” în loc să își ceară scuze pentru presupusa lor greșeală, Lisa spune că a rămas cu datorii și cu ” interiorul ars” din cauza chimioterapiei inutile.

A fost supusă la chimioterapie și și-a luat rămas bun de la familie când nici măcar nu era bolnavă

Lisa, din College Station, Texas, a declarat: „A fost diagnosticată ca fiind un tip de cancer foarte rar și foarte terminal, numit angiosarcom cu celule clare. M-am dus la doctorul meu ca urmare a operației mele [când am primit vestea].

„Eram cu mama mea și m-a întrebat dacă sunt de acord să primesc vești proaste în fața ei. Atunci mi-a spus că este vorba de cancer. Am intrat în șoc. Diagnosticul a fost oribil și [mi-au] spus că este în fază terminală.

„Era un tip de cancer de tip vas de sânge găsit în splină și mi-a spus că cel mai optimist lucru pe care îl putea spune era să-mi dea 15 luni [de trăit]. După ce am lăsat-o pe mama acasă, m-am dus la și m-am rugat, pentru că nu eram pregătită să mă duc acasă și să-i spun soțului meu.

Lisa a spus că raportul inițial care a diagnosticat-o cu cancer în fază terminală a fost transmis spitalului, dar, din cauza politicii acestuia, i-au cerut splina pentru a efectua propriile teste. După ce organul ei a fost testat, ea susține că testul spitalului a ieșit pozitiv, afirmând că nu a avut niciodată cancer, dar a spus că spitalul nu a verificat raportul lor până la programarea din aprilie, ceea ce, potrivit ei, s-a întâmplat la o lună după ce l-au primit.

A urmat un tratament de chimioterapie când nu avea nevoie de el

Lisa susține că acest lucru a însemnat că a urmat un tratament de chimioterapie când nu avea nevoie de el, iar acum se confruntă cu repercusiunile acestui lucru, deoarece nu a avut niciodată cancer. Lisa a declarat: „M-am întâlnit mai întâi cu asistenta medicală, care m-a întrebat doar despre simptomele mele și, în timp ce vorbea cu mine, derula pe calculator.

„Dintr-o dată se oprește din vorbit și are o privire pe față. S-a întors spre mine și părea complet îngrozită și mi-a spus că trebuie să cheme doctorul și apoi a fugit din cameră. M-a lăsat singură timp de aproximativ 15 minute și medicul a revenit. Mi-a spus o mulțime de jargon medical și apoi mi-a spus că nu am cancer.

„Am fost confuză, deoarece se comportau ca și cum ar fi fost un lucru rău. Am crezut că [dacă nu aveam cancer] înseamnă că chimioterapia funcționa. Medicul mi-a spus apoi că nu am avut niciodată cancer. [În acel moment] arătam ca și cum aveam cancer și mă simțeam ca și cum aveam cancer, deoarece vomitam, îmi era rău și pielea mea era argintie din cauza chimioterapiei.

Medicul m-a felicitat

„Medicul m-a felicitat apoi, ceea ce m-a deranjat foarte tare. La momentul respectiv am fost în stare de șoc, dar acum simt că răspunsul mai potrivit ar fi fost ‘îmi pare rău’. Am cerut o copie a raportului de patologie și am găsit un hol pentru a-mi suna soțul și a-i spune vestea.

„Primul test patologic pe care l-am primit înapoi de la laborator spunea că am avut cancer și am început tratamentul pe baza acestui raport, dar apoi spitalul a cerut ca splina mea să efectueze propriul test patologic, deoarece era politica lor să facă acest lucru. Când am ajuns acasă, am ascultat din nou înregistrarea consultației mele la medic, deoarece am putut să le înregistrez în cazul în care îmi scăpa vreo informație și mi-am dat seama de data la care au primit înapoi raportul lor [al spitalului] de patologie.

„M-am uitat la ea și era datată cu o lună înainte de programarea mea. Făcusem chimioterapie în această perioadă și ar fi putut să-mi spună cu o lună mai devreme și aș fi evitat a doua rundă de chimioterapie dacă s-ar fi deranjat să citească propriul raport patologic.

„[După ce mi s-a spus că nu am cancer] a trebuit să aștept câteva zile și apoi mi s-a confirmat că nu este vorba de cancer, după ce am avut o discuție cu toți medicii. În cele din urmă au stabilit că splina mea urma să se rupă, motiv pentru care avea masa pe ea. Era doar activitate a vaselor de sânge și nu era cancer în ea.”

După ce i s-a spus că nu a avut niciodată cancer, Lisa a spus că tratamentul de chimioterapie a fost oprit imediat. Și, în ciuda faptului că s-a simțit ușurată de vestea bună, la un an de la această veste, Lisa încă se simte „furioasă” pentru ceea ce ea și familia ei au trecut.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel