marți, iunie 6, 2023

Femeia care nu a simțit NICIODATĂ durerea. Cercetătorii au aflat motivul: Știm de ce se întâmplă asta

Jo Cameron, în vârstă de 75 de ani, din Scoţia, este una dintre cele două persoane cunoscute la nivel mondial pentru a avea o mutație genetică care i-a permis să ducă o viață fără durere. Medicii au descoperit acum că mutația, găzduită în gena FAAH-OUT, „refuză” o genă care îi reglează durerea, starea de spirit și memoria.

Te-ar mai interesa: De ce apare constipația și care sunt cele mai bune...

Ea a aflat despre această afecțiune când avea 65 de ani și a căutat tratament pentru o problemă la șold, care s-a dovedit a implica o degenerare articulară severă, deși nu a simțit niciun disconfort.

Jo: „Știam că sunt norocoasă şi fericită”

„Știam că sunt norocoasă şi fericită, dar nu mi-am dat seama că sunt diferită. Credeam că sunt doar eu. Nu am știut că se întâmplă ceva ciudat până la 65 de ani. Se numește gena fericirii sau gena uitării. Toată viața am enervat oamenii, fiind fericită și uitucă, acum am o scuză”, a spus Jo.

Experții de la University College London (UCL) au descoperit cum funcționează mutațiile genei FAAH-OUT la nivel molecular și au stabilit că acestea au făcut ca femeia să nu simtă durerea.
În plus, cercetătorii au stabilit că aceleași mecanisme biologice permit rănilor să se vindece mai rapid.

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...

Cercetătorii au spus că descoperirile, publicate în jurnalul Brain, deschid calea către apariția unor noi medicamente destinate gestionării durerii și vindecării rănilor, relatează The Independent.

Profesorul James Cox, de la UCL Medicine, care este autorul principal al studiului, a spus că au înțeles ce se întâmplă din punct de vedere biologic.

„Înțelegând exact ceea ce se întâmplă la nivel molecular, putem începe să înțelegem ce se întâmplă din punct de vedere biologic, ceea ce va deschide posibilități pentru descoperirea de medicamente care ar putea avea un impact pozitiv pentru pacienți”, spune James Cox.

Te-ar mai interesa: Studiu: Atacurile de cord GRAVE au mai mare probab...

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, modificări în alte două gene, BDNF și ACKR3, despre care cred că pot contribui la scăderea anxietății, fricii și lipsei de durere a lui Jo Cameron, conform sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private