Sari la conținut

Vă confruntați mereu cu infecțiile urinare? Iată ce fructe vă pot ajuta

Din cuprinsul articolului

Vă confruntați mereu cu infecțiile urinare? Iată ce fructe vă pot ajuta

În ultimii ani, oamenii se confruntă cu tot felul de infecții, printre care și infecții urinare. Dar, așa cum a arătat un studiu, alimentația joacă un rol important în tratarea diferitelor boli

Cercetătorii au constatat recent că unele fructe care conțin un anumit compus pot ajuta în lupta împotriva sindromului de fragilitate.

Alimente precum merele și murele pot ajuta la prevenirea fragilizării persoanelor în vârstă, potrivit unui nou studiu.

Aceste fructe conțin flavonoide numite quercetină și ar putea fi cel mai important ingredient pentru combaterea stării de sănătate legate de procesul de îmbătrânire.

Acest compus cu gust amar poate fi găsit în fructe, legume, frunze, semințe, ceapă roșie, cereale, varză și alte suplimente alimentare.

Studiul a constatat că pentru fiecare 10 mg de flavanoli consumați pe zi, fragilitatea a fost redusă cu 20%.

„S-ar putea să existe o oarecare validitate în vechea zicală, un măr pe zi ține doctorul [sau fragilitatea] departe”, au declarat autorii.

„Indivizii pot consuma cu ușurință 10 mg de aport de flavanoli pe zi, deoarece un măr de mărime medie are aproximativ 10 mg de flavanoli”.

Cu toate acestea, echipa a mai spus că nu a existat o asociere „semnificativă” între aportul total de flavonoide și fragilitate.

Într-un interviu,  Shivani Sahni, co-autorul studiului, a spus: „Deși nu a existat o asociere semnificativă între aportul total de flavonoide și fragilitate, un aport mai mare de flavanoli – una dintre subclasele de flavonoide – a fost asociat cu șanse mai mici de a dezvolta fragilitate.

„În mod specific, un aport mai mare de quercetină a fost flavonoidul care a avut cea mai puternică asociere cu prevenirea fragilității.”

Dna Sahni a spus că datele sugerează că ar putea exista subclase de flavonoide care au un potențial mai mare de prevenire a fragilității.

Cercetătorii au spus că studiile viitoare ar trebui să se concentreze asupra intervențiilor dietetice ale flavanolilor sau quercetinei pentru tratamentul fragilității.

De asemenea, este necesar să se efectueze cercetări suplimentare cu persoane din medii diferite, au spus ei.

Descoperirile au fost publicate în American Journal of Clinical Nutrition.

Ce este sindromul de fragilitate?

Potrivit Age UK, fragilitatea se caracterizează în general prin probleme precum reducerea forței musculare și oboseala.

Acest lucru înseamnă că oamenii pot avea probleme de sănătate relativ „minore”, cum ar fi infecțiile tractului urinar, care au un impact sever pe termen lung asupra sănătății lor.

Aproximativ 10% dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani trăiesc cu această afecțiune, iar această cifră crește la 25% până la 50% în cazul celor cu vârsta de peste 85 de ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel