Sari la conținut

Femeie moartă după ce a slăbit 63 kg într-un an. Medicii sunt nedumeriți cu privire la „cauza morții”

Pierdere in greutate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Efectele secundare ale unei pierderi in greutate rapida

O femeie de 30 de ani a murit pe neașteptate, după ce a slăbit peste 6o de kg într-un an. Kaylee Cox ani din Berkshire, Marea Britanie, a tot luat în greutate în timpul vieții sale, ajungând să cântărească 137 kg până la începutul anului 2021, a dezvăluit o anchetă despre moartea ei.

Cu toate acestea, ea a fost hotărâtă să slăbească în plus și din această cauză a dezvoltat „probleme legate de alimentație”. Mama lui Kaylee spune că, după moartea bunicii ei, a început să slăbească, deși într-un mod nesănătos.

Femeie moartă după ce a slăbit 63 kg într-un an. Medicii sunt nedumeriți cu privire la „cauza morții”

„Kay și-a pierdut scânteia, așa cum am făcut noi toți. Fiica mea a început să aibă probleme cu mâncarea: îți tot plesnea pieptul ca și cum mâncarea nu ar fi coborât”, a spus mama ei, Christine, potrivit The Sun

Kaylee nu a putut să mănânce sau să bea și, astfel, a suferit o gastroscopie, cunoscută și sub denumirea de endoscopie superioară, o procedură desfășurată pentru a examina tractul digestiv superior. În gastroscopie, tubul este introdus în gură până la conducta alimentară și apoi în stomac, pentru a vizualiza aceste zone.

Citeste si:
Sursa foto: Telegraph

Cu toate acestea, potrivit mamei lui Kaylee, medicii nu au reușit să găsească nimic în neregulă cu ea. Familia spune că a devenit extrem de îngrijorată pentru starea tinerei femei, făcând un apel la medici pentru ca aceasta să fie internată la spital ca pacientă de urgență.

„Doctorul a încercat chiar să-mi spună că este anorexică; nu mânca corespunzător”, a spus ea. Medicii spun că nu au reușit să găsească nimic în neregulă cu ea.

Ian Wade KC, asistentul legist din Berkshire, a spus că medicii au fost cu adevărat incapabili să găsească nimic care ar fi justificat internarea ei în spital.

„Cred că Kaylee a avut întotdeauna probleme cu greutatea și au existat momente în care se balona”, a spus Ian Wade KC, asistent legist pentru Berkshire.

Medicii au suspectat o aritmie cardiacă

În august anul trecut, Kaylee a trebuit brusc să folosească toaleta și apoi a fost găsită moartă în baie. Chiar dacă o examinare post-mortem nu a putut găsi cauza morții ei, experții au spus că este probabil un rezultat al unei aritmii cardiace, o bătăi neregulate ale inimii.

În momentul decesului, femeia cântărea 74 kg.

Biroul medicului legist a spus că „natura rapidă a acelei pierderi în greutate are mare legătură cu motivul pentru care am pierdut-o”. Potrivit autopsiei ei, corpul lui Kaylee nu a fost capabil să suporte pierderea bruscă în greutate, care poate crește riscul de insuficiență cardiacă.

„Această rată de pierdere în greutate creează tulburări reale în corp și sentimentul meu este că asta era ceea ce se întâmpla și că au existat dificultăți în corpul ei în a-și putea găsi echilibrul”, a adăugat Wade.

Efecte secundare ale pierderii bruște în greutate

Potrivit experților, pierderea bruscă în greutate poate deteriora vasele de sânge, ceea ce duce în continuare la fluctuații ale ritmului cardiac, tensiunii arteriale și ritmului cardiac neregulat, crescând astfel riscul de insuficiență cardiacă.

Deși exercițiile ajută la pierderea în greutate, ele pot fi periculoase pentru sănătatea inimii dacă nu sunt făcute corect.

Exercițiile de mare intensitate pot perturba modul în care inima pompează sânge și oxigen prin sistemul dumneavoastră.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.