Sari la conținut

Ficat gras: doar o linguriță din ACEST condiment îți curăță ficatul

condimente benefice pentru sanatate
sursa foto: arhiva doctorul zilei
condiment pentru balonare

Celor care suferă de boala de ficat gras le este foarte greu să ducă o viață normală. Afecțiunea, care lovește ficatul într-o formă agresivă, este marcată de inflamația ficatului și progresează spre cicatrizare sau ciroză și insuficiență hepatică, care poate duce la moarte.

Medicii spun că nu trebuie să fii gras pentru a avea o boală de ficat gras, care este o boală tăcută, deoarece nu provoacă niciun simptom vizibil.

Acest prejudiciu, potrivit experților în sănătate, este similar cu cel cauzat de consumul intens de alcool. Boala este din ce în ce mai răspândită în întreaga lume, în special în țările occidentale.

Atât boala ficatului gras alcoolică, cât și cea nealcoolică trebuie tratată bine la timp înainte de a deveni fatală. Există substanțe în ficat, care intră fie prin junk food și alimente procesate, fie prin alcool, care dăunează celulelor hepatice, promovează inflamația și slăbesc apărarea naturală a corpului.

În acest sens, pentru a opri în mod natural progresia cirozei și deteriorarea în continuare a ficatului, un condiment auriu considerat ayurvedic poate face minuni.

încărcat cu toxine

Ficat gras. O linguriță din ACEST condiment îți curăță ficatul: cum acționează turmericul

Turmericul este un ingredient minunat folosit în Ayurveda din timpuri imemoriale. Mai multe studii au arătat că turmericul, plin cu un compus cunoscut sub numele de curcumină, joacă un rol important în tratarea bolii hepatice grase nealcoolice, în mod natural.

Ajută la reducerea inflamației, care este un simptom cheie al bolii. Într-un studiu din 2021 publicat în jurnalul de sănătate DMS, 64 de pacienți care sufereau de ficat gras nealcoolic au primit 2 grame de turmeric în fiecare zi timp de aproximativ opt săptămâni.

Cercetătorii au descoperit că enzimele lor hepatice au scăzut semnificativ în grupul cu turmeric. De asemenea, nivelurile serice ale trigliceridelor și colesterolului au prezentat o scădere semnificativă.

Cu toate acestea, conform recomandărilor FDA, turmericul este un supliment și nu un medicament pe bază de rețetă. Pentru a încerca turmericul, o persoană ar trebui să ia în considerare să înceapă cu o doză mai mică de câteva sute de mg, apoi să mărească doza săptămânal atâta timp cât nu prezintă efecte secundare.

Modalități de a trata ficatul gras cu turmeric

Este ușor și eficient să tratezi ficatul gras cu turmeric, prin următoarele metode:

  • Turmeric cu apă caldă: Puteți lua un pahar cu apă caldă și adăugați o linguriță de pudră de turmeric sau turmeric ras. Cel mai bun moment pentru a bea suc de turmeric, conform experților, este dimineața, când organismul absoarbe toți nutrienții.
  • Turmeric și miere: Mierea este bogată în antioxidanți care previn cancerul și au proprietăți antibacteriene care beneficiază de sănătate. Combinarea turmericului cu mierea este una dintre cele mai eficiente moduri de a-ți proteja ficatul cu un tratament la domiciliu.
  • Turmeric și coaja de portocală: Portocala este încarcata cu vitamina C si antioxidanti si conform Ayurveda este unul dintre cele mai bune fructe pentru vindecarea organismului. Conține glicozidă, o enzimă care atunci când este amestecată cu curcumină ajută la reducerea excesului de grăsime din ficat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel