sâmbătă, mai 28, 2022

Ficatul gras: 4 semne de avertizare de stadiu grav. Atenție! Cancerul este pasul următor.

Ficatul gras sau boala ficatului gras non-alcoolic (NAFLD) pare o afecțiune inofensivă la început. Este doar niște grăsime care stă deasupra ficatului, se poate argumenta. Dar, în timp, un scenariu periculos poate evolua fără ca tu să observi.

Boala ficatului gras nonalcoolic (NAFLD) este o cauză principală a bolilor hepatice cronice la nivel global. Aceasta este o afecțiune medicală în care excesul de grăsime formează depozite în ficat și abuzul de alcool nu este cauza acestei tulburări hepatice.

Te-ar mai interesa: Acuzații grave la adresa unui medic cunoscut! Paci...

Boala ficatului gras afectează aproximativ 25% din populația adultă globală, variind de la 13,5% în Africa la 31,8% în Orientul Mijlociu.

Ficatul gras: 4 semne de avertizare de stadiu grav

În stadiile inițiale ale progresiei ficatului gras, nu se observă acumularea sinistră. Până nu e prea târziu. Abia în stadiile avansate se încep să sesizeze probleme de sănătate, inclusiv icter, care este un semn clar că boala ficatului gras a ajuns în „cea mai severă stadiu”. Mai rău, acest lucru ar putea duce la cancer, potrivit Daily Express.

NAFLD este o boală ascunsă și, deoarece poate provoca multe leziuni ficatului, este important să puteți observa semnalele roșii imediat.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale 2022: 5 sfaturi de igienă ...

Semne inițiale ale leziunii hepatice:

1. Durere surdă sau dureroasă în partea dreaptă sus a abdomenului (peste partea dreaptă jos a coastelor)

2. Oboseală extremă

3. Pierdere în greutate inexplicabilă

4. Slăbiciune.

La început, ficatul continuă să se regenereze, la fel ca și programarea lui. Deci, este nevoie în tăcere de o cantitate uriașă de abuz și neglijență înainte de a începe să-și arate starea de boală.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...


NAFLD se dezvoltă în patru etape principale

1. Inflamație: Acesta este stadiul incipient al bolii hepatice. Umflarea sau inflamația este răspunsul natural al organismului la răni. Inflamația ficatului sau hepatita poate apărea și atunci când există mai multe toxine în sânge decât este capabil să gestioneze ficatul.

2. Fibroza: Efectul inflamației neglijate și netratate este cicatrizarea ficatului sau fibroza. Fibroza apare ca parte a vindecării normale a rănilor. Cu toate acestea, fibroza excesivă sau dereglată poate duce la disfuncții severe de organ și este o caracteristică a unei varietăți de boli. Fluxul de sânge prin organ începe să fie împiedicat.

Te-ar mai interesa: Liviu Dragnea e o poveste uitată! Irina l-a înlocu...

3. Ciroza: Ciroza se refera la cicatrici severe, ireversibile ale ficatului. Pot fi câțiva ani – decenii, chiar – între a doua și a treia etapă a bolii hepatice, așa că acționați devreme dacă aveți motive să bănuiți că sunteți în pericol.

4. Insuficiență hepatică: Nu există nicio inversare a bolii hepatice din această etapă – nu se va produce regenerarea de către ficat cu auto-vindecare și nici medicina nu va putea să o trateze înapoi la sănătate. Când ficatul încetează să mai funcționeze, aceasta se referă la insuficiența hepatică: stadiul final al bolii. În această etapă, un transplant de ficat este singura opțiune de recuperare.

Te-ar mai interesa: Persoanele care vor refuza să își facă aceste anal...

În timp ce majoritatea oamenilor vor dezvolta doar prima etapă, boala poate evolua spre ciroză în unele cazuri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private