Sari la conținut

Florian Bodog, fostul ministru al Sănătății, a rămas fără titlul de doctor. Teza de doctorat era plagiată

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog rămâne, în mod oficial, fără titlul de doctor în Management după ce Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că și-a plagiat teza de doctorat.

Consiliul General al CNATDCU a validat  rezoluția de retragere a titlului științific de doctor în Management deținut de Bodog în unanimitate, cu 37 de voturi „pentru” din totalul celor 37 de membri  prezenți.

Decizia CNATDCU a fost dată în ultima ședință, care a avut loc în data de 18 iulie.

Florian Bodog, care este membru PSD, este ultimul politician important care primește în mod oficial verdict de plagiat din partea CNATDCU, după Gabriel Oprea sau Victor Ponta.

Dezvăluirea despre teza de doctorat a fostului ministru al Sănătății, intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare”, a fost făcută dePressOne, în urmă cu un an și nouă luni, în octombrie 2017.

O primă decizie de plagiat a fost dată pe această lucrarea științifică cu exact un an înainte de verdictul CNATDCU, pe 18 iulie 2018, de către Comisia de Etică a Universității de Vest (UVT) din Timișoara, acolo unde Bodog a obținut titlul științific de doctor.

Decizia CNATDCU confirmă hotărârea dată acum un an de zile de către Comisia de Etică a UVT, care a constatat că fostul ministru a plagiat o treime din teza sa de doctorat. Decizia a fost luată cu 7 voturi pentru, niciun vot împotrivă și nicio abținere.

Florian Bodog este în prezent senator PSD, iar în trecut a fost, concomitent, secretar de stat în Ministerul Sănătății, senator, profesor universitar şi decan.

Acesta mai deține un titlu de doctor în Științe Medicale, obținut în anul 2001 la Universitatea din Oradea.

Titluri academice sub semnul întrebării

Florian Bodog și-a început cariera universitară în forță. În 1997, anul în care a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea, s-a înscris la primul doctorat, în Științe Medicale, susţinut la Universitatea din Oradea, dar și la specializarea în chirurgie plastică de la Universitatea de Medicină din Timișoara.

În 1999, în paralel cu primul doctorat, s-a apucat şi de al doilea, în Management, tot la Universitatea din Oradea, așa cum remarca publicația locală Bihoreanul.

Citiți mai multe informații pe pressone.ro. 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel