Categories: Ştiri sănătate

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: Pacienţii români NU vor mai fi primiţi la centrul de transplant pulmonar din Viena

Ministrul Sănătății, dr. Florian Bodog a anunțat marți că a fost informat neoficial că Clinica de transplant de la spitalul vienez AKH nu mai primește, din nou, pacienți români. Pe motiv că n-au locuri libere! Totodată, Agenția Națională de Transplant, care trebuia să colaboreze cu minim două centre care fac astfel de intervenții, abia acum caută o altă variantă pe bolnavii a căror viață depinde de transplant pulmonar.

Florian Bodog a explicat, într-o conferință, că angajații clinicii din Viena nu l-au anunțat pe căi oficiale că opresc programul de transplant pulmonar pentru pacienții români, ci că cineva de la AKH i-a scris un email.

„Am primit o scrisoare de la un profesor de la Viena, pe mail, nu oficial, care m-a anunțat că, din cauza scăderii capacității centrului, pacienții din România nu vor mai fi primiți la tratament. Urmează să avem o întâlnire cu toți specialiștii și cu reprezentanții ANT-ului pe această temă. Voi avea o întâlnire și cu primarul Capitalei, Gabriela Firea”, spune ministrul Sănătății.

„Conform protocolului, clinica din Austria nu avea dreptul să denunțe unilateral acest protocol, practic, toată comunicarea trebuia făcută prin Eurotransplant. Am avut o discuție cu domnul Radu Deac, președintele ANT, care mi-a spus că a făcut un demers către Eurotransplant ca să avem un răspuns oficial. În același timp, noi suntem în contact și cu celelalte centre care fac transplant din Praga și Germania, dar nu pot să dau un răspuns până nu vorbesc cu dânșii”, a adăugat Florian Bodog.

El a afirmat că este nemulțumit de activitatea Agenției Naționale de Transplant și că urmează să analizeze situația, ba chiar e dispus să ia măsuri.

„În mod normal, cei de la Agenția Națională de Transplant trebuiau să aibă minim două centre cu care să lucreze. Domniile lor am înțeles că au început deja demersurile. Ei aveau deja semnale, s-a mai întâmplat o dată acest lucru anul trecut, când clinica de la Viena a blocat transplantul pentru pacienții români, însă această blocare a transplantului unilaterală eu zic că este puțin în afara legii”, a subliniat Florian Bodog.

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

6 ore ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

6 ore ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

7 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

7 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

8 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

8 ore ago

Citeste si: