Sari la conținut

Florin Cîțu nu crede în valul patru: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”. Premierul susține că vaccinarea „și-a atins pbiectivul”

Florin Cîțu nu crede în valul patru: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”. Premierul susține că vaccinarea „și-a atins pbiectivul”.

Vineri, 2 iulie, în cadrul unei întâlniri cu primarii Partidului Naţional Liberal din judeţul Botoşani pe tema proiectelor de investiţii, Florin Cîțu a făcut o declarașie surprinzătoare. Premierul susţine că România nu ar trebui să se confrunte cu un al patrulea val al pandemiei.

Florin Cîțu, despre valul patru al pandemiei: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”

Acesta susține că economia ţării nu ar trebui să mai aibă de suferit din cauza virusului SARS-CoV-2, subliniind că va milita pentru ca „economia să rămână deschisă”.

„Dacă ne vaccinăm, nu ar trebui să avem niciun val patru. S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum. Singura soluţie este să ne vaccinăm. Nu mi se pare normal să mai închidem economia când avem aceste vaccinuri.

Citeste si:

Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă, să nu mai avem niciun fel de restricţii, pentru că nu trebuie ca cei care s-au vaccinat să mai sufere. Trebuie să meargă înainte”, a afirmat Cîţu.

„Vaccinarea cred că şi-a atins, din punctul meu de vedere, obiectivul pentru acest moment”

În același context, în urmă cu doar două zile, premierul Florin Cîţu susținea că vaccinarea şi-a atins obiectivul pentru momentul actual.

Vaccinarea cred că şi-a atins, din punctul meu de vedere, obiectivul pentru acest moment. Am avut acum câteva zile, în Bucureşti, zero persoane infectate cu coronavirusul. Acesta este de fapt obiectivul vaccinării, de a scăpa de pandemie. În acelaşi timp, din punctul meu de vedere, am făcut ceea ce am spus.

(…) Spuneam că vom putea să avem capacitatea să ajungem la 110.000 de persoane să vaccinăm pe zi. Am făcut acest lucru, statul a făcut acest lucru. Am creat această oportunitate pentru cei care vor să se vaccineze. Cei care nu vor să se vaccineze îşi asumă consecinţele”, a declarat premierul, potrivit Digi 24.

Florin Cîțu consideră că varianta Delta nu ar trebui să reprezinte o problemă, în condiţiile în care, în ţara noastră, cetăţenii se pot vaccina oricând şi oriunde.

„Este un pericol, este adevărat, dar având în vedere că în România te poţi vaccina oricând, oriunde, cu toate tipurile de vaccin aprobate, nu ar trebui să fie o mare problemă, din punctul meu de vedere. (…) Ca să nu avem această variantă Delta, trebuie să ne vaccinăm”, a mai spus Florin Cîţu, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.