marți, octombrie 19, 2021

Premierul Florin Cițu susține că soluția pentru ca țara noastră să iasă din pandemie este vaccinarea obligatorie.  Deși această soluție ridică multe semne de întrebare, pentru care nu există un răspuns,

Florin Cîțu o are în vedere pentru a înainta un proiect de lege în Parlament. Medicii vor fi primii supuși noilor măsuri, dar ar putea fi adăugate și alte ocupații care intră în contact direct cu alte persoane.

„Azi am depășit zece milioane de doze de vaccin administrate, avem peste 5 milioane de romani vaccinați și totuși avem valul 4. Atunci apare întrebarea cum mergem mai departe. Eu nu sunt adeptul restricțiilor, nu vreau să închidem iar economia.

Aveam această variantă cu certificatul verde, dar există și alte întrebări despre ce facem cu personalul medical, cu profesorii. Eu am

spus să te testezi și să plătești costul testului. E normal ca și medicul care nu vrea să se vaccineze să se poată testa. Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima variantă”, spune premierul.

Potrivit lui Florin Cîțu, vaccinarea obligatorie va ridica o serie de probleme, pentru care nu există soluții

„Ce facem cu cei care refuză vaccinarea? Ce decizie luăm? Sancționare salarială, desfacerea contractului de muncă, este penal? E ușor să vii cu vaccinarea obligatorie, dar vreau să știu ce facem după aceea, ce vom face.

Sunt multe decizii în România cu amenzi, care de cele mai multe

ori sunt ignorate. Aceasta este o discuție pe care trebuie să o avem în coaliția de guvernare, cu UDMR și să luăm o decizie. UDMR este pentru vaccinare obligatorie, dar nici ei nu au răspuns ce facem cu cei care refuză.

Dacă trebuie să dăm afară 30% dintre medici pentru că nu vor să se vaccineze?” a explicat premierul.

Întrebat dacă se consideră vinovat de eşecul campaniei de vaccinare, Florin Cîțu a pasat vina pe încrederea redusă a populației în instituțiile statului

„Să ştiţi că nu sunt o firmă de advertising. Ceea ce trebuia să facă Guvernul am făcut. Până la urmă, în România vaccinarea

nu este obligatorie. Pot să fiu acuzat că eu nu sunt cel mai convingător om din lume. Dar nimeni în statul român…încrederea în instituţiile statului şi mai ales eu, ca liberal, care vreau să reduc influenţa statului în economie, este puţin contradictoriu.

Dar aş vrea să văd responsabili din societate, oameni care sunt lideri de opinie, influenceri, câte ore au dedicat campaniei de vaccinare? Pentru că până la urmă este vorba despre noi toţi.”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.

 

Ultimele stiri