Sari la conținut

Florin Piersic, cea mai frumoasă declarație de dragoste: Câte pagini aș putea scrie și câte vorbe aș înșira, tot nu ar fi suficiente pentru a-i cuprinde minunăția

Florin Piersic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Mesajul lui Florin Piersic, la 88 de ani

Florin Piersic, cea mai frumoasă declarație de dragoste. La 87 de ani, cel mai iubit actor român este încă pe scenă, dăruindu-se publicului său, la fel ca întotdeauna.

Considerat unul dintre cei mai frumoși actori români, Florin Piersic a avut nenumărate povești de dragoste cu femei superbe.

Cel mai dur moment din viața lui Florin Piersic

Pe toate le-a iubit, le-a admirat, le-a curtat, dar cea mai mare dragoste a marelui actor rămâne și astăzi mama sa. Viața de familie le-a fost umbrită de o dramă peste care, în realitate, nimeni nu a trecut.

În cartea autobiografică, „Viața este o poveste…”, Florin Piersic a povestit momentul de cotitură al familie sale, când sora sa a murit. Pe când Florin Piersic avea 7 ani, sora lui Lucica a murit înecată, la vârsta de 15 ani, în Prut. Sora actorului încerca să salveze o altă colegă de la înec, însă nu a reușit să supraviețuiască. Tânăra a fost găsită fără suflare de către familie.

Fabian Anton - Lucia Piersic si fratele ei, Florin... | Facebook

„Îmi amintesc de ziua cea mai tristă a vieţii mele, când mama, smulgându-se de la brațul tatălui meu, s-a repezit la sicriul în care era Lucica noastră, găsită după patru zile de niște pescari, plutind pe apele nemiloase ale Prutului.

Încercarea ei de a o îmbrățişa mi-a rămas întipărită pe retină, într-un fel pe care nu-l pot povesti. Apoi, îmi amintesc de ziua în care, printr-un geam pe care curgeau lacrimile ploii de sfârșit de octombrie, am văzut-o pe Mama, în negru, coborând alături de tata dintr-o birjă.

În disperarea lor de a obține alinarea spirituală după pierderea Lucicăi, fuseseră plecați ceva vreme la București, timp în care eu rămăsesem în grija familiei Puha.

„A venit mama, au venit!”, am strigat. Era 1942, toamna. Pe scări, mama m-a luat în brațe și, cu lacrimi în ochi, mi-a spus: „Florinel, Lucica, nu mai vine.”

Ar putea fi o imagine alb-negru cu 2 persoane, copil şi persoane în picioare

Florin Piersic, cea mai frumoasă declarație de dragoste

Mama a fost în toate gândurile sale, iar astăzi, de 8 martie, îndrăgitul actor i-a făcut o declarație emoționantă, dincolo de vremuri, până în eternitate.

„Mama, câte pagini aș putea scrie și câte vorbe aș înșira, tot nu ar fi suficiente pentru a-i cuprinde minunăția. Dacă stau un pic și dau timpul înapoi, tot, absolut tot ce am făcut, este legat de ea, de mama. Tare mi-e dragă această fotografie alături de mama Vera și de sora mea, Lucica.

Sigur vi s-a întâmplat şi dumneavoastră să vă puneţi întrebări ca: „De când îi ţin minte pe părinţi, de când ţin minte că am făcut una sau ailaltă, de când mi-o amintesc pe mama?”.

I-am întrebat pe mulţi şi mi-au spus unii că de la şase-şapte ani, alţii de la nouă-zece… Eu, ca prin ceaţă, îmi amintesc – parcă ar fi fost în altă viaţă –, în niciun caz din poveştile părinţilor, ci din ceea ce revăd ca într-un vechi film mut, cum mă jucam cu un cerc pe strada Dominic, lângă Mitropolia Ortodoxă din Cernăuţi.

O țin minte pe mama parcă mereu la fel, ca pe o fetiță

De atunci, de la şase ani și mai multe suspine, după moartea Lucicăi, o țin minte pe mama parcă mereu la fel, ca pe o fetiță.

Iertați-mă, dragilor, dar așa am văzut-o eu întotdeauna: o fetiţă tristă… bună, blândă, înţelegătoare, uneori veselă, cu haz, generoasă, vorbăreaţă, cu nişte ochi adânci, mereu alături de mine, neobosită în grija și iubirea pentru mine.

Chiar dacă ea nu mai este, oricum eu o port pe mama cu mine mereu și așa mă simt bine.

🌹La mulți ani, Mamei pe care o purtați în suflet! La mulți ani, Doamnelor!”, este mesajul lui Florin Piersic, în această zi specială.

 Florin Piersic a fost răsfăţat ca un prinţ de Oreste şi de Rareş Bogdan, la eveniment

Florin Piersic și-a adorat părinții. Îndrăgitul actor s-a născut la Cluj-Napoca în 27 ianuarie 1936, din părinţi bucovineni (mama – originară din Valea Seacă, tatăl – medic veterinar, originar din Corlata).

Şi-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta şi Cajvana, apoi în Cernăuţi şi, ulterior, la Cluj-Napoca, unde a urmat Liceul de băieţi nr. 3 (în prezent, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”).

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: