Sari la conținut

Foarte important pentru cei cu pensii sub 2.500 de lei: Se dau bani de la stat!

Bilete tratament balnear 2023
Sursa foto: Arhiva doctorulzilei.ro
Bilete tratament balnear 2023 pentru pensionari

Foarte important pentru cei cu pensii sub 2.500 de lei: Se dau bani de la stat! Sumele sunt consistente, adevărată mană cerească pentru milioane de pensionari.

 

Pensionarii cu pensii sub 2.500 de lei primesc o veste foarte bună zilele acestea, chiar înainte să intrăm în Postul Crăciunului.

Ei bine, această categorie defavorizată, una dintre cele mai vulnerabile categorii de români, va primi un ajutor financiar de la stat pentru a-și mai „îndulci” un pic traiul de zi cu.

Potrivit unei propuneri a Partidului Social Democrat (PSD), s-ar părea că o mare parte dintre vârstnici ar putea beneficia de sume în valoare de 4.000 de lei.

Dacă această inițiativă PSD s-ar aplica, 95% dintre pensionarii din România ar putea primi noi sume de bani, ceea ce le-ar ușura considerabil viața.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a amintit că, la începutul acestui an, au beneficiat de acest ajutor doar pensionarii cu venituri de sub 1.600 de lei, însă numărul lor va crește semnificativ de anul viitor.

Câți bani vor primi pensionarii

Vestea bună pentru 95% dintre pensionari, adică cei care primesc sub 4000 de lei, este că vor primi din luna ianuarie a anului viitor această sumă.

În urma anunțului făcut de președintele PSD, reiese că pensia primită până atunci va fi completată de o sumă de bani diferită, de la caz la caz, pentru a atinge valoarea stabilită prin lege. Sună bine, așa-i?

Drept urmare, în funcție de pensiile pe care le au, românii vor primi o sumă mai mare sau mai mică pentru a ajunge la suma de 4.000 de lei.

Ciolacu: „E foarte simplu să facem ca pe timpul lui Ceaușescu”

Cei mai dezavantajați din perspectiva acestei propuneri sunt pensionarii care primesc deja o sumă apropiată de 4.000, ceea ce înseamnă că banii suplimentari vor fi puțini în cazul lor, notează Playtech.

„E foarte simplu să facem ca pe timpul lui Ceauşescu, un pauşal, şi să punem pe toată lumea la egalitate. Nu este corect. Eu merg pe doctrina pe care o reprezintă PSD.

Eu am o obligaţie ca lider al PSD să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, sub 4.000 de lei. Cu toţii trebuie să trecem această perioadă complicată.

Se numeşte echitate socială”, a precizat Ciolacu, recent, în cadrul unei conferinţe de presă, notează Digi24.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.