vineri, februarie 26, 2021

Explozie de cazuri în județul Gorj, după ce mai mulți copii au fost plecați în tabără, în două destinații: Litoral și Cheile Grădiștei.

Au existat amatori de călătorii organizate, deși organizatorii oficiali anulaseră evenimentele, pe motiv de pandemie.

Acum, la Gorj, este în desfăşurare o amplă anchetă epidemiologică, pentru a dispune carantinarea tuturor contacţilor. Este vorba despre două grupuri de copii din judeţul Gorj, cu vârste de până la 14 ani.

Un grup de 47 de elevi a plecat, cu tot cu profesori, pe litoralul românesc. Au decis să meargă cu trenul. Celălat grup, format din 50 de copii, a plecat cu un autocar la Braşov, la Cheile Grădiştei.

La întoarcere, doi copii s-au simţit rău, iar părinţii au decis să-i testeze la laboratoare private, scrie realitateadegorj.net. Practic, în ambele tabere de copii, testele au ieşit pozitive. Anchetele epidemiologice, pentru că vorbim de două anchete, au început sâmbătă seara, când s-a aflat de copiii infectaţi. Peste 100 de persoane vor fi carantinate la domiciliu, pentru că în afara copiiilor, care sunt aproape 100, vor fi izolaţi şi părinţii acestora.

O anchetă a stabilit, până acum, că unul dintre părinţii unui copil ieşise pozitiv când fiul lui se afla deja în tabără la mare. La întoarcere, au apărut simptome şi la el, iar rezultatul testului este pozitiv.

Ultimele stiri

Parteneri