sâmbătă, septembrie 18, 2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că părinții vor fi nevoiți să completeze un formular prin care să își exprime acordul sau dezacordul cu privire la vaccinarea copiilor. Acesta se va oferi la începutul noului

an școlar. De asemenea, atât elevii, cât și cadrele didactice, vor respecta anumite măsuri anti-COVID în sălile de clasă.

Părinții sunt încă reticenți în privința vaccinării copiilor. În acest sens, autoritățile au propus un formular prin care părinții să își exprime acordul sau dezacordul pentru imunizarea elevilor.

Atât elevii, cât și cadrele didactice, ar putea fi imunizate în incinta instituțiilor de învățământ în primele două luni ale anului școlar.

Formular pentru vaccinarea copiilor

„După ce vom finaliza acțiunea de informare… La nivelul fiecărei școli este desemnată

o persoană pentru a facilita legătura între DSP și părinți, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinților despre vaccinare, pentru a putea să își exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis.

Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o școală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiță de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în școli și care să

își poată planifica și resursa umană și numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate și de asemenea și timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în școală pentru vaccinare”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o declarație acordată presei, potrivit Antena 3.

Reguli pentru elevi și cadre didactice

Autoritățile au anunțat care vor fi regulile în viitorul an școlar. Elevii vor participa la ore în clase și vor purta măști de protecție. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că atât elevii, cât și personalul didactic vor primi măști de la școală.

Măștile

vor fi oferite gratuit

„Există stocuri suficiente măşti de protecţie, există câteva milioane de măşti de protecţie în rezerva de stat, gestionată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, există la Ministerul Sănătăţii, există la autorităţi locale. Pe de altă parte, am lansat o interogare în tot sistemul de educaţie către toate inspectoratele şcolare judeţene pentru a ne spune ce stocuri de măşti au. Şi Ministerul Educaţiei s-a implicat, a semnat contracte de donaţii şi sponsorizare în beneficiul inspectoratelor şcolare acolo unde stocurile au fost mai reduse, iar autorităţile locale

vor pune la dispoziţia şcolilor măşti pentru asigurarea protecţiei sanitare pentru elevi şi pentru cadre didactice”, a declarat ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu.

Ultimele stiri