Sari la conținut

Fost deputat: Toți cei sub 30 de ani ar trebui „să se ferească de vaccinul anti-covid ca de foc!” Reacția Ministerului Sănătății: „Nu înțelege problema”

Fost deputat: Toți cei sub 30 de ani ar trebui „se ferească de vaccinul anti-covid ca de foc!” Reacția Ministerului Sănătății: „Nu înțelege problema”.
Nachman Ash, directorul general al Ministerului Sănătății din Israel, a dat aprobarea finală a administrării vaccinului anti-covid copiilor sub 5 ani, dar nu a recomandat pe deplin vaccinarea părinților copiilor cu risc ridicat.
Cu toate că Israel este una dintre țările cu cea mai mare rată de vaccinare, există și oameni care se opun imunizării anti-covid, mai ales în cazul copiilor.

Fost deputat: Toți cei sub 30 de ani ar trebui „să se ferească de vaccinul anti-covid ca de foc!”

De pildă, fostul deputat Likud Moshe Feiglin, un cunoscut activist anti-vaccinare, a declarat la radio, marți dimineață, că oricine sub 30 de ani ar trebui „să evite vaccinurile anti-covid precum focul”.
În interviu, Feiglin a numit vaccinurile „doze”, adăugând că el însuși nu a fost niciodată vaccinat împotriva virusului. El a mai spus că prima doză vaccin este justificată, așa cum a fost pentru grupurile expuse riscului, dar că „Ministerul Sănătății a forțat copiii mici” să se vaccineze și asta e un „act odios”.

Reacția Ministerului Sănătății: „Nu înțelege problema”

În replică, Ministerul Sănătății a dat un răspuns usturător la comentariile lui Feiglin, considerându-le drept „prostii” și afirmând că sunt comentariile cuiva care „nu înțelege problema”.
Potrivit Times of Israel, reprezentanții ministerului sănătății din Israel au spus că recomandarea fostului deputat este „în contrast cu toată literatura profesională și studiile internaționale pe acest subiect și cu îndrumarea organismelor profesionale oficiale din Israel și din întreaga lume”.
Un studiu israelian publicat săptămâna trecută a constatat că vaccinurile anti-covid au înjumătățit riscul de infectare cu COVID la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani în timpul valului de iarnă al bolii din Israel.
Noul studiu revizuit de colegi, condus de Clalit Healthcare Services – unul dintre cei patru furnizori de asistență medicală din Israel – a comparat înregistrările COVID de 94.728 de copii vaccinați cu Pfizer și același număr de copii nevaccinați.
Cercetătorii au descoperit că, în timpul celor două săptămâni de la a doua doză pentru copii, aceștia au avut 51% protecție împotriva infectării și 48% protecție împotriva infecției cu simptome.

Cazurile de Covid sunt în creștere

Între timp, cazurile de COVID în Israel sunt din nou în creștere, exact când școala iese și încep vacanța de vară. Luni, au fost confirmate 13.877 de cazuri noi, cel mai mare număr de o zi din februarie. Dintre cei testați, peste 30% au revenit pozitiv, iar în țară sunt cunoscute 66.579 de cazuri active.
Cazurile grave de COVID sunt, de asemenea, în creștere, ajungând la 374 marți, față de 304 în urmă cu o săptămână și 185 în urmă cu două săptămâni. Numărul de reproducere R, totuși, pare să scadă, fiind în prezent la 1,05. Experții sugerează că acest val actual va începe probabil să se retragă în curând fără deteriorarea valurilor anterioare ale virusului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.