Sari la conținut

Un german a fost vaccinat de 87 de ori. Motivele sunt incredibile. Ce riscă acum bărbatul

vaccinare anti-covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Studiu îngrijorător pe 100 de milioane de oameni vaccinați

Un german a fost vaccinat de 87 de ori. Motivele sunt incredibile. Ce riscă acum bărbatul.

Bărbatul a mers la centrele de vaccinare din estul Germaniei și a fost vaccinat de până la trei ori pe zi. Autoritățile cred că totul a făcut parte dintr-o schemă de vânzare a permiselor de vaccinare anti-vaxxerilor.

Un german a fost vaccinat de 87 de ori. Motivele sunt incredibile

Bărbatul este acum investigat după ce autoritățile au descoperit că a primit vaccinul anti-covid de cel puțin 87 de ori, potrivit dw.com.

Informația a fost făcută publică în contextul în care  Germania se luptă cu un val de infecții cu COVID-19 și militează pentru creșterea ratelor de vaccinare în comparație cu alte țări din Europa de Vest.

Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a vizitat mai multe centre de vaccinare din statele est-germane Saxonia și Saxonia-Anhalt. Se crede că bărbatul a fost vaccinat de până la trei ori pe zi la diferite locații de injectare – înregistrând 87 de vaccinări anti-covid numai în statul Saxonia.

Ce riscă acum bărbatul

Un membru al personalului unui centru din orașul Dresda a devenit suspicios când l-a recunoscut pe bărbat, a declarat pentru ziar un purtător de cuvânt al Crucii Roșii Germane, Kai Kranich. Când a intrat într-un centru de vaccinare din orașul Eilenburg, în afara orașului Leipzig, personalul a sunat la poliție și a fost reținut.

Crucea Roșie Germană a depus acuzații împotriva bărbatului, fiind suspectat de implicarea sa în vânzarea pașapoartelor de vaccinare. Cercetările penale sunt în desfășurare în prezent în statul Saxonia, autoritățile din alte state germane îl cercetează și pe bărbat.

Nu este clar de câte ori bărbatul a primit efectiv vaccinul anti-covid, dar se așteaptă că numărul să fie mai mare de 87.

Cum a scăpat atât de mult timp?

Potrivit raportului, de fiecare dată când bărbatul intra într-un centru de vaccinare, aducea cu el un nou document de vaccinare, în alb. După imunizare, ștergea paginile cu informații despre numerele lotului de vaccin și le vindea antivacciniștilor.

Bărbatul s-a înscris pentru programările de vaccinare folosind propriul nume și data nașterii, dar nu și-a prezentat cardul de asigurări de sănătate la programări – ceea ce ar fi putut semnala acțiunile sale mai devreme.

Cazul a dezvăluit, de asemenea, lacunele din sistemul de îngrijire a sănătății din Germania, unde informațiile medicale nu sunt în mare parte digitalizate sau stocate central.

„Un registru național de vaccinuri sau un registru de vaccinuri împotriva coronavirusului ar fi făcut lumină imediat asupra cazului”, a declarat pentru ziar Knut Köhler, purtătorul de cuvânt al asociației medicale de stat din Saxonia.

În Germania, peste 75% din populația eligibilă este complet vaccinată, în timp ce aproximativ 58% au primit un rapel. Cifrele sunt mult în urma statelor din estul Germaniei, unde rata de vaccinare completă este de 64,5% în Saxonia.

Rata de vaccinare a Germaniei este cu mult în urma vecinilor săi din vestul Europei, Spania fiind complet vaccinată cu 85%, iar Portugalia raportând o rată de peste 91%.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: