sâmbătă, septembrie 24, 2022

Noua variantă omicron Covid prezintă un risc mai mare pentru cei nevaccinati și există motive să credem că vaccinurile actuale vor fi „destul de eficiente”, a declarat luni un fost consilier la Casa Albă, potrivit CNBC.

„Ceea ce știm cu siguranță este că este o variantă periculoasă pentru persoanele care nu au fost vaccinate”, a declarat Andy Slavitt pentru „Squawk Box Asia” de la CNBC.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă dacă te uiți la ceas la 17.17! Univers...

„Ceea ce trebuie să învățăm este cum se răspândește Omicron într-un mediu în care delta este puternică”, a spus el.

Andy Slavitt a fost anterior consilier principal al echipei de răspuns la coronavirus a președintelui Joe Biden și a condus Centrele pentru Servicii Medicare și Medicaid sub administrația Obama.

Ce știm despre omicron

Delta, varianta care a fost detectată pentru prima dată în India, este încă responsabilă pentru majoritatea infecțiilor actuale cu Covid, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Tulpina omicron a fost identificată pentru prima dată de oamenii de știință din Africa de Sud și a fost detectată în mai multe țări, inclusiv în Statele Unite, Regatul Unit, Australia și Germania.

Te-ar mai interesa: Fructul care te scapă de constipație. Mihaela Bili...

Experții în sănătate sunt îngrijorați de transmisibilitatea variantei omicron, având în vedere constelația sa neobișnuită de mutații și profilul care diferă de variantele anterioare de îngrijorare. Oamenii de știință încearcă, de asemenea, să-și dea seama cât de eficiente sunt vaccinurile actuale în protejarea oamenilor împotriva oricărei boli severe cauzate de noua tulpină.

Te-ar mai interesa: Temperatura optimă în casă. Medic: Aceasta este că...

„Cred că avem motive întemeiate să credem că vaccinurile sunt eficiente, dacă nu la fel de eficiente, și că, cu rapeluri, vor fi destul de eficiente”, a spus Slavitt pentru CNBC.

Producătorii de vaccinuri Covid Pfizer, BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson și AstraZeneca au declarat că investighează și testează varianta omicron.

Slavitt a spus că este posibil să existe vaccinuri actualizate disponibile, dacă este necesar, în următoarele câteva luni, înainte ca varianta omicron să înceapă să se răspândească semnificativ.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 26 Septembrie- 2 Octombrie. Voropchi...

Dar principala problemă cu care se confruntă lumea în prezent este inechitatea vaccinurilor. Informațiile compilate de Our World In Data au arătat că doar aproximativ 44% din populația lumii a fost complet vaccinată împotriva Covid-19. Dar doar un procent mic dintre oamenii din țările cu venituri mici au primit cel puțin o doză.

Slavitt a explicat că este încă prea devreme pentru a spune cum se va extinde omicron în comparație cu tulpina letală delta.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Această vitamină este regina sezonul...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private