miercuri, martie 29, 2023

Fostul ministru al Sănătății anunță apocalipsa: „Măcar copiii să-i salvăm!” Voiculescu explică ce ar trebui să facă Raed Arafat și Cseke Attila, „imediat”.

Vlad Voiculescu a comparat perioada în care a fost ministrul Sănătății cu cea din prezent și, urmărind „incidența” și „numărul și gradul de ocupare al paturilor ATI”. În opinia domniei sale, a ieșit pe plus.

Te-ar mai interesa: Se dă startul înscrierilor la examenul de Rezidenţ...

Vlad Voiculescu: „Nu mai departe de mâine vom depăși deja 6.000 de cazuri/zi”

„Vă mai amintiți vria din Martie-Aprilie când Dr. Andreea Moldovan și cu mine eram la Ministerul Sănătății și încercam să gestionăm dezastrul? Situația părea gravă, nu-i așa? Chiar era.

Ne uitam atunci cu toții la doi indicatori atunci:

1. incidența

2. numărul și gradul de ocupare al paturilor ATI

Haideți să vedem cum stăteau lucrurile atunci și cum stau acum:

-:

1. maximum a fost de peste 6.000 de cazuri / zi;

2. 1400-1600 paturi ATI pentru pacienții Covid19, aproape toate ocupate.

̆:

1. Nu mai departe de mâine vom depăși deja 6.000 de cazuri / zi

2. Conform datelor oficiale, la nivel național avem doar 1087 de paturi de ATI; În toată România mai erau astăzi doar 19 paturi libere; în București niciunul”, a explicat Voiculescu.

Te-ar mai interesa: Tehnică revoluţionară în România în implantul de p...

Fostul ministru al Sănătății: „Măcar copiii să-i salvăm!” Voiculescu explică ce ar trebui să facă Raed Arafat și Cseke Attila, „imediat”

Vlad Voiculescu denunță demagogia acualilor guvernanți și reamintește că suntem țara europeană care se situează pe primul loc, în ceea ce privește numărul decese zilnice Covid. Fostul ministru este de părere că șeful DSU și ministrul interimar al Sănătății ar trebui să ceară ajutorul țărilor europene, pentru a-i salva „măcar pe copii”.

„Și totuși, ce am văzut peste weekend la televizor au fost imagini cu Superman Cîțu la Vama Veche. Bravo!

Te-ar mai interesa: Rafila: Prin PNRR schimbăm faţa Terapiei intensive...

“Targetul de 1.600 paturi” repetat papagalicește pare că a fost complet uitat chiar de către autorul acestuia acum când nu mai are niciun interes să arunce vina pe MS.

După ce am auzit de sute de ori că “avem o campanie de vaccinare de succes”, astăzi suntem pe locul 1 în Europa și pe locul 10 în lume la numărul de decese zilnice.

Din fericire – și asta este singura veste bună in acest context – celelalte țări europene vor trece mult mai ușor prin acest val decât noi – o să le putem cere ajutorul, ceea ce premierul, dr. Arafat și ministrul Cseke ar trebui să facă imediat. Măcar copiii să-i salvăm!”, este mesajul fostului ministru al Sănătății, pe contul său de Facebook.

Te-ar mai interesa: Cele mai importante analize anuale. Cum le poți fa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private