marți, iunie 6, 2023

Cseke Attila, mesaj pentru DSP-uri: „Nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale. Tot ce raportați să fie real”.

Ministrul interimar al Sănătății și-a prezentat punctul de vedere în prima videoconferinţă online cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, la care au mai participat secretarii de stat Levente Vass şi Andrei Baciu, dar şi conducerea departamentului de asistenţă medicală din cadrul ministerului şi un reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

După ce i-a asigurat pe directorii direcțiilor de sănătate publică de întregul sprijin în perioada mandatului său interimar, Cseke Attila le-a solicitat să acționeze cu responsabilitate și solidaritate.

Cseke Attila: „Nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale. Tot ce raportați să fie real”

„Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acționat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate și solidaritate. Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ.

De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale astfel încât tot ce raportați să fie real” , a declarat ministrul interimar Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Conform Ministerului Sănătăţii, au fost discutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul 4 pandemic. Astfel, în perioada următoare, direcţiile de sănătate publică vor trece la creşterea numărului de paturi funcţionale în secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare, conform planurilor de rezilienţă.

De asemenea, ministrul interimar al Sănătăţii le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare pentru ca să fie transferat de către reprezentaţii DSU.
Videoconferințele cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și managerii de spitale se vor desfășura periodic.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

„Prioritatea mea este gestionarea pandemiei”

Aflat într-o vizită la Oradea, Cseke Attila a vorbit despre prioritatea sa în calitate de ministru interimar al Sănătății.

„Prioritatea pentru mine, în acest mandat de interimat este acceea de a asigura menținerea capacității de funcționare a unităților sanitare, în principal al spitatelor, în acest val patru al pandemiei. Nu doresc să generez politici publice mari și importante, pentru că mandatul este acela de a ne ocupa de această pandemie și menținere a capacității funcționale”, a declarat Cseke Attila,

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private