joi, mai 19, 2022

Fostul ministru al Sănătății, atac la capul Bisericii Ortodoxe Ruse: Este un porc bătrân, setos de mai mult sânge.

În urma discursului patriarhului Kiril prin care le cere rușilor să susțină autoritățile statului, fostul ministru al Sănătății din România, Vlad Voiculescu, s-a arătat dezgustat de retorica acestuia.

Apelul capului Bisericii Ortodoxe Ruse cu puțin înainte de sărbătoarea Paștelui, l-a determinat pe Voiculescu să afirme că „taica Kiril” nu e decât un „porc bătrân”.

Te-ar mai interesa: Ce NU ȘTIAI despre fructul care oferă mai multă en...

Patriarhul Kiril al Rusiei neagă mesajul pacifist al lui Iisus - Stiri.md - Stiri.md

Fostul ministru al Sănătății, atac la capul Bisericii Ortodoxe Ruse: Este un porc bătrân, setos de mai mult sânge

„Capul Bisericii Ortodoxe din Rusia, patriarhul Kirill, a cerut duminică populației să se ralieze în jurul autorităților statului, transmite Reuters.

„Dumnezeu să ne ajute să ne unim în această perioadă dificilă pentru Patria noastră, inclusiv în jurul autorităților”, a spus Kirill, în vârstă de 75 de ani, citat de agenția de știri Interfax, la o predică ținută la Moscova. Duminică, Patriarhul rus a declarat că, odată ce populația se va uni în jurul autorităților, „va exista o solidaritate autentică și capacitatea de a respinge dușmanii atât externi, cât și interni…”.

Te-ar mai interesa: 4 tipuri de alimente pentru susținerea memoriei...

E greu să găsești adjective sau corespondent în lumea animalică pentru așa ceva dar cuvintele de mai sus mi-au adus aminte cum acum mulți ani am văzut cum după tăierea porcului, porcii rămași s-au năpustit să bea din sângele rămas pe caldarâmul cotețului.

Cu puțin înaintea sărbătoririi răstignirii și învierii Celui care pe cruce se ruga pentru cei care îl răstigniseră („Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac” (Luca 23, 24)), în sfânta ziulică de duminică, taica Kirill arată din nou că este cel mult un porc bătrân, setos de mai mult sânge. Comparația este ușor nedreaptă pentru porci, știu.

Te-ar mai interesa: Este obligatoriu să mănânci acest aliment. Nici nu...

Gândul meu merge și către godacii de la noi, cu sau fără bărbi, care măcar anul ăsta ar trebui să ne scutească – vorba lui Radu Burnete – cu vorbitul despre abisurile sufletului rus.

Cu toată strângerea de inimă pentru milioanele de oameni buni din Rusia, cred că și ei știu că niciun alt popor de pe continentul ăsta nu a prăduit în mod sistematic, nu și-a plimbat și parcat armatele prin țările altora și nu a adus atâta durere – altora și sieși – cât mândrul popor rus”, a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Horoscop 19 mai 2022. Daniela Simulescu: Ne vom gă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private