joi, iunie 1, 2023

Fostul preşedinte brazilian, Jair Bolsonaro, a fost audiat timp de câteva ore, în cursul zilei de marți, 16 mai, de către Poliţia federală la Brasilia, în cadrul unei anchete privind presupusa falsificare a unor certificate de vaccinare anti-covid pentru el şi cercul său apropiat.

În cursul depoziţiei sale, care a durat în jur de trei ore, fostul preşedinte, în vârstă de 68 de ani, a negat încă o dată că ar fi fost implicat într-un presupus caz de certificate de vaccinare anti-covid care ar fi fost emise pe numele său, ale fiicei sale de 12 ani şi ale asociaţilor săi.

Te-ar mai interesa: Horoscopul de 1 iunie aduce doar vești bune. 4 zod...

Fostul președinte brazilian, audiat într-un dosar de falsificare a certificatelor de vaccinare anti-covid

Informația a fost transmisă pe Twitter de fostul secretar la comunicare şi actual consilier al lui Bolsonaro, Fabio Wajngarten.

„El a reafirmat că nu a fost niciodată vaccinat şi că nu a fost la curent cu niciun plan de falsificare, introducere sau modificare a carnetului său de vaccinare şi al fiicei sale”, a spus Wajngarten.

Locuința lui Bolsonaro a fost percheziţionată la începutul lui mai în cadrul acestui caz, potrivit AFP.

Autorităţile investighează în legătură cu „o reţea criminală” suspectată că a „introdus date false de vaccinare anti-covid” în sistemele de sănătate publică „în beneficiul celui care era preşedinte la acea dată” şi al colaboratorilor săi apropiaţi, potrivit documentelor oficiale.

Te-ar mai interesa: LISTA medicamentelor noi care pot fi comercializat...

Scopul a fost „ocolirea restricţiilor sanitare impuse de Brazilia şi Statele Unite”, unde Bolsonaro a mers în decembrie împreună cu membrii ai familiei şi consilieri cu două zile înainte de încheierea mandatului său.

El a stat trei luni pe teritoriul american unde certificatul de vaccinare era încă obligatoriu pentru a intra în ţară.

După ce i-a fost percheziţionată casa, fostul preşedinte de extremă dreapta  a negat acuzaţiile şi a învinuit autorităţile că încearcă să „fabrice un dosar” împotriva lui.

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

„Nu am fost vaccinat, punct, nu am negat niciodată asta”, a declarat el presei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private