Sari la conținut

Franța a înregistrat recorduri zilnice de infectări, ce speră președintele Macron

presedintele

Omenirea a celebrat pentru a doua oară Anul Nou în regim de pandemie, cu restricții instituite după explozia de cazuri de infectare cu o nouă tulpină care are multiple mutații, anume Omicron.

În ultimele ore ale lui 2021 a fost depășit pentru prima dată pragul de 1 milion de infectări pe zi. Numărul de decese asociate bolii se apropie acum de cinci milioane și jumătate la nivel mondial. Cu toate acestea sunt din ce în ce mai multe voci care estimează finalul pandemiei în acest an, încurajaţi de simptomele mai ușoare ale bolii după infectarea cu Omicron.

Franța a înregistrat recorduri zilnice de infectări

Emmanuel Macron, președintele Franței, țară care a înregistrat recorduri zilnice de neimaginat, de peste 200.000 de cazuri, se declară optimist și spune că ne aflăm acum într-o situație mai bună ca anul trecut datorată vaccinării, iar pandemia ar putea dispărea în 2022.

Guvernul a dispus interzicerea de adunări în aer liber și consumul de alcool în spațiul public, iar de la apelul premierului Jean Castex, de acum două săptămâni, primăriile marilor orașe, începând cu Parisul, au anulat sărbătorile din stradă, concertele și focurile de articii programate. Discotecile și cluburile de noaptea, considerate locurile cele mai expuse contaminării, sunt închise de trei săptămâni. Chiar dacă rămân deschise, restaurantele, barurile și cafenelele nu au voie să organizeze petreceri cu muzică, dans și lume multă, ci doar să servească masa ca într-o seară obișnuită și așa au făcut și de Revelion. În plus, au fost avertizate să manifeste seriozitate maximă la verificarea Certificatului verde.

Marea Britanie bate și ea record de după record de infectări. Totuși, şi aici cercetătorii apreciază că situația gravă în care ne-am aflat este istorie. John Bell, profesor de medicină la Oxford, observă că boala pare să fie mai puțin severă, iar mulți oameni petrec un timp relativ scurt în spital, neavând nevoie de oxigen suplimentar. Nu este aceeași boală pe care o vedeam acum un an. Scenele oribile din spitale sunt istorie – mai spune el.

Într-un mesaj adresat de Anul Nou, premierul britanic, Boris Johnson, spune că țara se află într-o situație incomparabil mai bună ca anul trecut. El a dat ca exemple investițiile de aproape 30 de miliarde de lire în sectorul Tech, numărul celor care au loc de muncă, mai mare acum decât înainte de pandemie, și relaxările care au făcut posibilă, în a doua parte a anului, o revenire la o seminormalitate. Totul a fost posibil – susține domnul Johnson – datorită vaccinării.

Şi reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că pandemia s-ar putea încheia în 2022, dacă ratele globale de vaccinare ar continua să crească suficient, dar odată încheiată faza acută a pandemiei actuale coronavirusul nu va dispărea complet. Aceste opinii optimiste nu pot însă deocamdată să aducă o relaxare.

Cifrele record din statistici înainte de Revelion au determinat autoritățile să anuleze ceremonii tradiționale sau să restricționeze accesul la ele. La Paris au fost anulate focurile de artificii, la New York au fost primiți în Times Square doar un sfert din spectatori, iar la Londra publicul a fost îndepărtat total de pe malurile Tamisei deoarece autoritățile au ales să transmită la televizor un foc de artificii mai mic.

 

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel