Sari la conținut

Numărul infectărilor în Marea Britanie continuă să crească, ce crede premierul

Numărul infectărilor în Marea Britanie continuă să crească, ce crede premierul despre noua evoluție pandemiei. Acesta are un motiv întemeiat să creadă că situația nu este una care să creeze îngrijorare exagerată.

Omicron este mult mai puțin agresivă decât varianta Delta

Studii noi făcute în Marea Britanie arată că tulpina Omicron de coronavirus este mult mai puțin agresivă decât varianta Delta. Riscurile spitalizărilor și al deceselor este de doar o treime față de situația creată de Delta.

Studiile indică, de asemenea, că vaccinurile funcționează foarte bine împotriva variantei Omicron. Au fost examinate peste 1 milion de cazuri de infecție cu cele două variante de coronavirus. Şi autoritățile britanice spun că ţara se află într-o situație mult mai bună decât anul trecut, chiar dacă numărul infectărilor continuă să crească semnificativ – aceasta a fost mesajul principal al premierulji Boris Johnson, de Anul Nou.

Numărul infectărilor în Marea Britanie continuă să crească, dar premierul este optimist

Într-un mesaj adresat de Anul Nou, premierul britanic, Boris Johnson, spune că țara se află într-o situație incomparabil mai bună ca anul trecut. El a dat ca exemple investițiile de aproape 30 de miliarde de lire în sectorul Tech, numărul celor care au loc de muncă, mai mare acum decât înainte de pandemie, și relaxările care au făcut posibilă, în a doua parte a anului, o revenire la o seminormalitate. Totul a fost posibil – susține domnul Johnson – datorită vaccinării.

”Unul din motivele principale datorită căruia Marea Britanie a putut să aibă una dintre cele mai deschise economii și societăți, între toate țările mari din Europa, este faptul că britanicii au răspuns eroic, voluntar și în cifre aproape incredibile, apelului la vaccinare. Acum, când vorbesc, ne-am atins ținta de vaccinare cu doza booster, am dublat rata de vaccinare” a spus Boris Johnson în mesajul de adresat de Anul Nou.

Marea Britanie înregistrează, însă, de mai multe zile, noi recorduri la infectările cu COVID.

Și șeful OMS, Tedros Ghebreyesus, se declară optimist că pandemia de coronavirus va fi învinsă anul acesta. Condiţia este ca statele lumii să acţioneze împreună, pentru a opri răspândirea şi, în acelaşi timp, să renunţe la achiziţia egoistă de vaccinuri, în detrimentul naţiunilor sărace – a spus el într-o declaraţie de Anul Nou.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: