Sari la conținut

Nutriționist: de ce ar trebui să mănânci o banană în fiecare seară, înainte de culcare

Surse de potasiu

De ce să mănânci o banană în fiecare seară. Ești gata să te târăști în pat după o zi lungă de muncă și tot ce speri este să adormi repede, în loc să te uiți la tavan ore în șir.

Probabil că ai deja și ingredientele de care ai nevoie pentru o gustare de culcare aprobată de dieteticieni. Sau poate nu. 

În cele ce urmează, medicul nutriționist Tracy Lockwood Beckerman va explica de ce o banană cu unt de arahide ar putea fi cea mai bună gustare pentru un somn mai bun.

Nutriționist: de ce ar trebui să mănânci o banană în fiecare seară înainte de culcare

Potrivit wellandgood.com, ce și când mănânci înainte de culcare poate afecta atât somnul, cât și digestia. Dacă mâncarea nu este digerată înainte de a merge la culcare, atunci corpul tău petrece timp în care ar trebui să se odihnească pe digerarea alimentelor.

Nivelurile crescute de glucoză te pot ține treaz, spune Beckerman, menționând că depinde și de cât de sensibil este corpul tău. Ea sfătuiește împotriva zahărului rafinat și carbohidraților înainte de culcare, deoarece pot contribui la o digestie și un somn prost.

Dar, uneori, creierul tău țipă după „ceva dulce” după o zi stresantă, deoarece zaharurile rafinate și carbohidrații îi vor da un bust de dopamină.

O banană cu unt de arahide este o gustare înainte de culcare care te poate ajuta de fapt să dormi mai bine. Aceste ingrediente nu numai că sunt o asociere delicioasă, ci și se ajută reciproc.

„Bananele sunt bogate în potasiu și magneziu, ceea ce vă poate ajuta mușchii să se relaxeze”, explică Beckerman, pentru că cei mai mulți dintre noi nu primim suficient magneziu.

Untul de arahide conține triptofan, un aminoacid care se transformă în serotonină în creier și este un precursor al melatoninei.

Mâncați împreună, carbohidrații din banană pot face triptofanul mai disponibil pentru creier și vă pot crește capacitatea de a dormi.

„Acest tratament este o minune care ajută la somn”, a concluzionat nutriționistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel