Din cuprinsul articolului
După vârsta de 50 de ani, funcțiile digestive ale tractului gastro-intestinal devin deficitare, astfel că fructele care înainte erau ușor de digerat pot duce la consecințe neplăcute, relatează publicația The Health Site.
În anumite circumstanțe, după această vârstă, nu se recomandă consumul următoarelor fructe – mere, pere, banane, grapefruit, kiwi, struguri, caise, prune, piersici.
Unele soiuri de mere conțin un nivel foarte ridicat de acid, ceea ce duce la agravarea multor boli. Acest fruct este periculos pentru pacienții cu pancreatită, colecistită, hemoroizi și colită ulcerativă. Acest lucru se datorează faptului că, ca urmare a prelucrării chimice, merele acumulează substanțe nocive, inclusiv pesticide.
Perele coapte pot crește cantitatea de acid din stomac, așa că persoanele cu probleme gastrointestinale nu ar trebui să mănânce acest fruct.
Consumul de pere împreună cu alte fructe sau alimente, inclusiv cu carne grasă și afumată, precum și cu produse lactate, poate stimula activitatea intestinală.
Deoarece banana este bogată în zahăr, persoanele cu diabet ar fi bine să evite consumul acestui fruct. Bananele verzi pot provoca flatulență, iar cele coapte, mai ales cu lapte (smoothie-uri), provoacă diaree.
Dacă luați beta-blocante, bananele determină o creștere a cantității de potasiu din sânge. Acest lucru este deosebit de periculos pentru persoanele cu afecțiuni renale.
Acidul din citrice poate deteriora membranele mucoase ale tractului gastrointestinal și organele vezicii urinare, precum și afecta smalțul dinților.
Eficacitatea multor medicamente poate fi redusă din cauza furanocumarinelor conținute în grapefruit. Printre contraindicațiile consumului acestui fruct se numără:
Kiwi – acest fruct poate provoca reacții alergice severe, mai ales în jurul gurii. Dacă sunteți alergic la latex, nu mâncați kiwi. Ca și bananele, kiwi poate fi o problemă din cauza nivelului ridicat de potasiu.
Nu este recomandat să mâncați struguri cu alte alimente din cauza conținutului ridicat de zahăr. Printre contraindicațiile consumului acestui fruct se numără:
Strugurii atrag multe insecte cu sucul lor. Ca urmare, fructul devine un magnet pentru bacterii. Din acest motiv, fructele coapte sunt tratate în mod repetat cu substanțe chimice foarte puternice. Întotdeauna spălați bine strugurii și, dacă este posibil, consumați-i fără coajă.
Caisele, prunele, piersicile – dezavantajul acestor fructe este dulceața lor și conținutul ridicat de fibre.
Caisele și piersicile nu trebuie consumate în următoarele cazuri:
Prune – acest fruct este contraindicat persoanelor cu probleme renale. Din cauza conținutului ridicat de oxalați din prune, acestea pot provoca pietre la rinichi. De asemenea, prunele nu sunt recomandate persoanelor cu diabet, colecistită, pancreatită, colită spastică și celor predispuse la alergii.
Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…
Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…
Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…
Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…
Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…
Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…