Sari la conținut

Fructele și legumele, pline de cantități de vitamine și minerale? Nutriționist: Un MIT. În pulpa de la pepene ai doar apă cu zahăr

fructele
Sursa foto: arhiva doctorul zilei
Lista fructelor bune pentru diabet

Cristian Mărgărit, nutriționist, a spulberat un mit în ceea ce privește fructele și legumele pe care le consumăm pentru că ar fi pline de vitamine și minerale.

„Am avut norocul să mănânc niște pepeni cu semințe uriașe. Este un noroc, pentru că nutriția pepenului se concentrează în semințe, nu în pulpă.

În pulpa de la pepene ai doar apă cu zahăr. Vitaminele sunt în cantități neglijabile. Este și un mit că fructele și legumele conțin mari cantități de vitamine și minerale.

Trebuie să mănânci divers. Diversitatea îți asigură un aport larg de nutrienți. Există riscul ca unele alimente să fie contaminate, dar, dacă tu mănânci o diversitate de alimente, nu este așa o problemă”, a zis Cristian Mărgărit într-o ediție a emisiunii „Jungla urbană” la DC News.

Grijă la diversitate

„Trebuie să avem mare grijă la diversitate. Trebuie să combinăm foarte inteligent alimentele pentru a obține un profil complet de aminoacizi, ideal pentru corpul uman.

O alegere care mie îmi place este supa cremă de linte roșie cu chimen. Profilul de aminoacizi din leguminoase se completează foarte bine cu cel din cereale.

Foarte important să profităm și de condimente. Mie îmi place să folosesc condimente orientale”, a spus Cristian Mărgărit.

Mâncați soia? Nutriționistul Mărgărit: Sursă extraordinară de proteine sau deșeu

Nutriționistul Cristian Mărgărit a vorbit și despre soia și spune că nu e chiar atât de bună pentru sănătate.

„Potențiatorii de arome și aromele artificiale te vor face să crezi că ai mâncat ceva bun, chiar dacă ai mâncat niște gunoaie, niște deșeuri.

Aici includ și anumite compomente din soia care poate fi gândită și ca o sursă extraordinară de proteine, dar care poate fi gândită și ca un deșeu. Soia nu cred că a vrut să fie mâncată de oameni.

Nu cred că era potrivită pentru specia noastră. Nu sunt adeptul consumului de soia. Veganii vin și spun: nu ai putea să mănânci carne cu dinții pe care îi ai.

Eu vin și le spun: dar soia ați putea să mâncați cu dinții pe care îi aveți? Dar grâu? Câte procesări suferă un bob de grâu pentru a deveni comestibil? La fel de multe procesări suferă și soia”, a zis Cristian Mărgărit în emisiunea Jungla urbană.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel