Sari la conținut

Fructul care previne accidentul vascular

Datorită conţinutului de potasiu, acest fruct ajută la scăderea tensiunii arteriale, unul dintre factorii de risc ai atacului de cord şi accidentului vascular.

Una dintre cele mai importante surse de potasiu este banana, iar experţii spun că persoanele care au în organism o cantitate mare din acest mineral îşi scad riscul accidentului vascular cu 24%.

Deşi, studiile anterioare au demonstrat că în cazul vârstnicilor potasiul poate fi dăunător deoarece afectează funcţia rinichilor, o cercetare recentă a contrazis această teorie.

Oamenii de ştiinţă au analizat date de la 128.000 de persoane şi au descoperit că potasiul joacă un rol important în prevenirea accidentului vascular iar un aport zilnic de minimum 1500 mg de potasiu reduce simţitor riscul unui accident vascular cerebral nu doar la populaţia vârstnică, dar şi la alte categorii de pacienţi cu risc. O banană conţine aproximativ 500 mg de potasiu, de unde şi recomandarea medicilor de a se consuma 3 banane zilnic.

De asemenea banana este plină de vitamine şi minerale: vitamina A, B şi B6, acid folic, vitamina C, calciu, magneziu, fier şi zinc.

Alt beneficii ale banenelor:

– Fier pentru anemie: bogată în fier, bananele stimulează producerea de hemoglobine din sânge, ajutând astfel în tratarea anemiei

– Potasiu pentru creier: creşte capacitatea de concentrare datorită conţinutului de potasiu

– Fibre pentru constipaţie:, banana ajută la reluarea activităţii normale a intestinelor

– Vitamina B pentru reducerea stresului:  – fiind bogate în vitamina B, bananele ajută la calmarea sistemului nervos.
– Magneziu şi potasiu pentru un somn liniştiti: magneziul şi potasiul din banane ajută la relaxarea muşchilor şi nervilor, iar triptofanul vă ajută să vă liniștiți și să dormiți mai bine

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel