Sari la conținut

Fructul interzis celor care suferă de colon iritabil. Poate complica procesul digestiv

colon iritabil
sursa foto: arhiva doctorul zilei
inflamatia intestinelor

Sindromul colonului iritabil (SII) este un grup de simptome care apar împreună, inclusiv dureri repetate în abdomen și modificări ale scaunelor, care pot fi diaree, constipație sau ambele. Cu IBS, aveți aceste simptome fără semne vizibile de afectare sau boală în tractul digestiv.

Potrivit NIH, cele mai frecvente simptome ale sindromului intestinului iritabil (SII) sunt durerea în abdomen, adesea legată de mișcările intestinale, și modificările în mișcările intestinale. Aceste modificări pot fi diaree, constipație sau ambele, în funcție de tipul de SII pe care îl aveți. Medicii nu sunt siguri care sunt cauzele IBS.

Pentru a diagnostica sindromul colonului iritabil (IBS), medicii analizează simptomele și istoricul medical și familial și efectuează un examen fizic. Medicul dumneavoastră va căuta un anumit tipar în simptomele dumneavoastră. În unele cazuri, medicii pot solicita analize pentru a exclude alte probleme de sănătate.

Citeste si:

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda schimbări în dietă pentru a vă ajuta să tratați simptomele sindromului de colon iritabil. Modificările pot include consumul de mai multe fibre, evitarea glutenului sau urmarea unei diete speciale numită dieta cu conținut scăzut de FODMAP. Diferite schimbări pot ajuta diferite persoane cu SII.

Atunci când suferă de această afecțiune, oamenii trebuie să fie foarte atenți la dieta lor. De exemplu, există un fruct care nu trebuie consumat atunci când suferiți de colon iritabil, și anume perele.

„În general, perele au multe beneficii, dar dacă aveți un colon iritabil, ar fi bine să le evitați. Conținutul său ridicat de polizaharide, polioli și fructoză poate complica puțin procesul digestiv în aceste cazuri”, precizează site-ul Mundo Deportivo în secțiunea sa de nutriție.

Beneficiile perelor

Para este originară din regiunile din Europa de Est și Asia de Vest. În prezent, China reprezintă două treimi din producția mondială de pere, care se ridică la puțin peste 24 de milioane de pere pe an.

Para este un fruct în formă de bulb; are o coajă netedă, care poate fi verde, galbenă, maro sau roșiatică. Pulpa este albă și suculentă, ușor „făinoasă” la palat, are un gust dulce și este răcoritoare datorită conținutului ridicat de apă.

Perele au un conținut nutrițional ridicat, oferind vitaminele A, C, E și cele din grupul B, precum și diverse minerale esențiale pentru organism.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.