marți, martie 2, 2021

Fructul banal pe care e bine sa il consumi zilnic. Este sanatos pentru creier si iti imbunatateste starea de spirit. Este foarte popular si extrem de consumat la noi in tara, chiar daca in Romania nu poate fi cultivat.

Acest fruct se afla in topul cumparaturilor de la raionul de fructe. Abunda in minerale si aminoacizi. Ne intareste sanatatea si au un rol in echilibrarea starii de spirit.

Dintre toate alimentele sanatoase pentru creier, nutritionista Ali Miller, autoarea cartilor „The Anti-Anxiety Diet” si „The Anti-Anxiety Cookbook”, alege un fruct obisnuit, care ajuta la calmarea inflamatiilor si la reducerea anxietatii, ambele afectiuni fiind strans legate intre ele.

Asadar, care este alimentul care are cea mai mare contributie la echilibrarea starii de spirit? Miller spune ca ar trebui sa apreciem mai mult bananele, scrie Mind Body Green.

De ce sunt bune bananele

„Sunt bogate in vitamina B6”, spune Miller. Iar aceasta vitamina este necesara pentru producerea neurotransmitatorilor care ajuta corpul sa secrete serotonina si dopamina, ambele substante influentand major starea de spirit.

Un studiu a aratat ca un nivel scazut de vitamina B6 a fost asociat cu simptome de depresie la adultii varstnici. Asta nu inseamna ca vitamina reprezinta un tratament viabil pentru depresie, dar deficienta acesteia pare sa aiba un efect negativ.

„Bananele au si triptofan, care e fantastic pentru stabilitatea starii de spirit. S-a demonstrat ca triptofanul joaca un rol si in producerea serotoninei, iar cercetarile arata ca nivelurile scazute ale aminoacidului sunt asociate cu depresia si anxietatea”, explica nutritionista.

In plus, bananele sunt o sursa pretioasa de magneziu si de potasiu. Sunt si un desert natural, iar Miller le foloseste in multe dintre retetele sale.

Bogate in minerale si aminoacizi, aceste fructe ne intaresc sanatatea, contribuind la mentinerea unei stari de spirit pozitive, combatand inflamatiile din corp si anxietatea.

CITESTE MAI DEPARTE…

Ultimele stiri

Parteneri