Sari la conținut

Condimentul-minune aromat care poate alcaliniza alimentele. Bogat in vitamina B6 si fier, stimuleaza digestia, mareste secretia biliara si ajuta in caz de ulcer

turmeric
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
De ce sa consumi mai des turmeric

Condimentul-minune aromat, care poate alcaliniza alimentele si care  are o capacitate antioxidanta uriasa, fiind plasat imediat dupa cele mai puternice condimente antioxidante: cuisoare, scortisoara si oregano uscat.

Studii efectuate pe cobai sugereaza ca turmericul, administrat in proportie de 8 g pe zi, protejeaza mucoasa digestiva, eliminand bacteria Helicobacter pylori, care provoaca dureri de stomac si ulcer.

Stiai ca 3 g de turmeric acopera 13% din necesarul zilnic de vitamina B6 si 10% din cel de fier? Si ca indicele glicemic al turmericului este aproape zero? Ca atare, acest condiment nu provoaca cresterea glicemiei. Considerat a fi un aliment puternic alcalinizant, turmericul poate corecta aciditatea anumitor preparate culinare. Daca ai probleme cu aciditatea gastrica, trebuie doar sa consumi mai des turmeric. Acesta stimuleaza digestia, mareste secretia biliara si ajuta in caz de ulcer. Poti adauga pudra de turmeric in pilafuri, mamaliga, piureuri.

Turmericul sau curcuma este un praf galben-portocaliu, des utilizat in remediile si bucatariile indiene. Poate la fel de des cum este utilizat la noi sofranul. Doar ca turmericul este de departe mai bogat in elemente esentiale corpului.

Sursa importanta de fier, turmericul se recomanda in alimentatie si pentru continutul de potasiu si vitamina B6. De asemenea, furnizeaza corpului si cantitati pretioase de magneziu, calciu si vitamina C.

Lista cu cele mai importante indicatii

Turmericul este apreciat si pentru capacitatea sa antioxidanta, de protectie a celulelor, pentru virtutile de reducere a colesterolului “rau” si pentru cele antitrombonice.

De ce aceasta pudra aromatica nu trebuie sa-ti lipseasca din casa si din meniu:

  • reduce infectiile
  • imbunatateste circulatia sangelui
  • imbunatateste digestia
  • grabeste vindecarea ranilor
  • mentine si regenereaza sanatatea pielii
  • intareste sistemul imunitar
  • detofixiaza
  • scade nivelul de colesterol „rau“ din corp
  • protejeaza impotriva radicalilor liberi
  • lupta impotriva anemiei
  • combate racelile si secretiile nazale
  • atenueaza intensitatea durerilor de la nivelul articulatiilor
  • combate imbatranirea prematura a celulelor

CITESTE CONTINUAREA…

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel