Sari la conținut

Frunza de dafin, beneficii nebănuite pentru sănătate: de la gestionarea diabetului, la reducerea stresului și îmbunătățirea digestiei

Tratamente eficient împotriva cistitei
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro
tratarea cistitei cu ajutorul naturii

Frunza de dafin, beneficii nebănuite pentru sănătate. Frunza de dafin este folosită în multe feluri de mâncare și este un element de bază în multe bucătării din întreaga lume.

Pe lângă sporirea aromei și texturii alimentelor, frunza de dafin este, de asemenea, benefică în multe privințe.

Este o plantă folosită de Ayurveda pentru tratarea multor boli. Această frunză populară este folosită în forma sa uscată și consumată ca ceai pentru rezolvarea problemelor digestive. Poate fi folosit și ca pudră sau ulei pentru îngrijirea pielii.

Cu toate acestea, conform experților în sănătate, o doză de peste 1 gram pe zi poate induce transpirație și urinare excesivă la oameni. Prin urmare, trebuie să fiți atenți să nu folosiți acest condiment în exces. 

Beneficii UIMITOARE pentru sănătate ale frunzei de dafin

Frunza de dafin are o mulțime de beneficii pentru sănătate, după cum urmează:

  • Crește puterea creierului: Când ardeți frunze uscate de dafin, fumul acestora ajută la calmarea sistemului nervos și îmbunătățește activitatea mentală. Experții spun că uleiurile esențiale din frunza de dafin prezintă un efect liniștitor asupra corpului și minții. Aceste frunze funcționează ca antidepresive și pot crește starea de spirit a unei persoane. Au efect anxiolitic, reducand anxietatea si stresul.
  • Reduce nivelul zahărului din sânge: Frunzele de dafin sunt încărcate cu antioxidanți și au proprietăți antiinflamatorii. Ele previn deteriorarea celulelor beta pancreatice și sporesc, de asemenea, secreția de insulină, scăzând astfel nivelul zahărului din sânge. Potrivit unor studii, frunza de dafin este, de asemenea, benefică în prevenirea leziunilor organelor vitale din cauza diabetului de lungă durată.
  • Reduce nivelul de colesterol rău Dafinul ajută la reducerea colesterolului rău sau LDL și la creșterea nivelului de colesterol bun din organism, eliminând totodată și trigliceridele. Prin urmare, este vital în reducerea riscului de boli de inimă. Potrivit experților, frunzele sunt încărcate cu acid cafeic și rutină care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, întărind în același timp pereții capilari.
  • Reduce inflamația: Inflamația cronică este o cauză a multor afecțiuni și boli și, prin urmare, tej patta este o soluție sigură pentru această problemă. De asemenea, partenolida, un fitonutrient încărcat cu vitamina A, este vitală pentru o vedere puternică. Frunzele de dafin au proprietăți antiinflamatorii datorită unui fitonutrient numit partenolidă care reduce inflamația în mod semnificativ, scăzând și mai mult șansele de a dezvolta afecțiuni degenerative precum artrita și osteoporoza.
  • Îmbunătățește digestia: Frunzele de dafin sunt grozave pentru digestie. Acest lucru ajută la eliminarea toxinelor și la calmarea stomacului. Ceaiul de dafin este bun pentru persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil sau IBS. Atunci când organismul nu este capabil să digere unele proteine complexe, frunzele de dafin le pot descompune pentru netezime.
  • Grăbește vindecarea rănilor: Frunzele de dafin pot vindeca rănile mai repede, deoarece conțin uleiuri esențiale, flavonoide și saponine; toate acestea sunt antioxidanți care țin la distanță radicalii liberi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel