Sari la conținut

Sindromul colonului iritabil: Balonare și alte simptome SCI pe care nu trebuie să le ignorați NICIODATĂ

sursa foto: arhiva doctorul zilei
cum se manifestă boala?

Sindromul colonului iritabil: Balonare și alte simptome SCI pe care nu trebuie să le treceți NICIODATĂ cu vederea.

Sunt persoane care dau vina pe perioada lunii, în timp ce altele acuză tendințele de supraalimentare – în orice caz, balonarea nu este niciodată binevenită. Dar balonarea nu este o afecțiune în sine, este de obicei un simptom al unei forme de suferință digestivă.

Dar o altă afecțiune comună care ar putea provoca balonare este sindromul colonului iritabil (SCI).

Una dintre cele mai subdiagnosticate afecțiuni din toate timpurile, experții spun că 75% dintre oameni nu sunt conștienți că au SCI și acest lucru se datorează faptului că simptomele se confruntă adesea cu alte afecțiuni precum intoleranța la lactoză.

Sindromul colonului iritabil: Balonare și alte simptome SCI pe care nu trebuie să le treceți cu vederea

Dar există o serie de alte simptome care pot apărea împreună cu balonarea. Citiți mai departe pentru a cunoaște celelalte semne revelatoare ale SCI.

1. Episoade de constipație și diaree: Obiceiurile intestinale pot fi simptomatice ale SCI – de exemplu episoade de diaree și constipație. Schimbările sunt foarte imprevizibile și greu de identificat – cu toate acestea, episoadele merită luate în considerare.

2. Modificări ale intestinului: Este important să urmăriți consistența scaunelor: dacă acestea sunt mai dure și mai nodulare decât de obicei sau sunt apoase și moi.

3. Agravarea simptomelor după mese: Dacă simptomele menționate mai sus se agravează după consumul de alimente, ar putea fi indicativ de SCI. Acest lucru este valabil mai ales dacă cineva se confruntă cu balonare sau o nevoie bruscă de a se grăbi la toaletă după masă. Balonarea este unul dintre cele mai comune și mai vizibile simptome ale afecțiunii, în special la femei.

4. Lipsa de control: Lipsa de control atunci când cineva merge la toaletă este, de asemenea, un simptom important al SCI. Acest lucru ar putea însemna fie nevoia de a forța prea mult pentru a trece scaunele, fie nevoia bruscă de a deschide intestinele și de a se grăbi la toaletă. Un alt indicator apare în momentul în care simți ca și cum colonul nu este golit complet chiar și după o mișcare intestinală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel