luni, iulie 26, 2021

Frunzele de dafin reprezintă un condiment aromat care face minuni în organism. Nu consumăm frunzele ca atare, ele doar se infuzează sau se adaugă în mâncăruri, în timpul gătirii.

Frunzele de dafin abundă

în vitamine și minerale și au gust bun. Beneficiile acestor frunze condiment sunt multiple.

Hipocrate considera ceaiul din frunze de dafin un remediu pentru profilaxia epidemiilor de holeră și malarie. Astăzi, se consideră că frunzele de dafin pot detoxifia organismului, îl protejează de infecții bacteriene, vindecă rănile și scad nivelul ridicat de zahăr din sânge, ducând la o bună gestionare a diabetului.

Citiți aici   Frunzele care îți țin sub control glicemia

De asemenea, ceaiul acesta de foi de dafin contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii, reduce inflamația, atenuează problemele respiratorii, optimizează digestia

și previne anumite tipuri de cancer.

Frunzele de dafin combat diabetul, insomnia, colesterolul mare, depresia, infecțiile, durerile nervului sciatic.

Și nu, nu doar atât. De asemenea, te scapă de gazele intestinale, de probleme digestive, de stresul premenstrual, de cistită, slăbiciune, oboseală, suprasolicitare musculară.

Se folosesc dacă îți lipsește energia, dacă te chinuie artrita, dacă ai dureri de cap, dacă reții lichide, dacă ai spasme musculare.

Iată care este cea mai bună modalitate de a consuma foi de dafin.

Aveți nevoie de:

30 g frunze de dafin uscate și apă. Fierbeți

apa într-un ceainic, în momentul de clocotire, adăugați frunzele și mai lăsați 2, 3 minute.

Stingeți focul și acoperiți. Așteptați să se răcească natural, apoi adăugați lămâie, miere și savurați.

Ultimele stiri

Parteneri