Sari la conținut

Frunzele care îți țin sub control glicemia

Frunzele de dafin deși sunt cunoscute mai mult în zona gastronomică, au o multitudine de beneficii asupra organismului. Hipocrate considera ceaiul din frunze de dafin un remediu pentru profilaxia epidemiilor de holeră și malarie. Astăzi, se consideră că frunzele de dafin pot detoxifia organismului, îl protejează de infecții bacteriene, vindecă rănile și scad nivelul ridicat de zahăr din sânge, ducând la o bună gestionare a diabetului.

De asemenea, ceaiul acesta contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii, reduce inflamația, atenuează problemele respiratorii, optimizează digestia și previne anumite tipuri de cancer.

Frunzele de dafin conţin antioxidanţi, vitamine şi acid folic, iar precum şi calciu, potasiu, magneziu, cupru, fier, seleniu şi zinc.

Iată care sunt principalele beneficii ale frunzelor de dafin pentru organism:

Îmbunătățește digestia. Frunzele de frunze aduc beneficii în cazul sindromul intestinului iritabil și se pare că pot ameliora simptomele bolii celiace.

Aliat în cazul răcelilor și a infecțiilor respiratorii. Acest lucru se explică prin proprietățile sale antibacteriene.

Te scapă de mătreață și poate stopa căderea părului. Trebuie doar să fierbi câteva frunze de dafin în apă și apoi să te clătești cu soluția obținută.

Reduc inflamația din organism. De aceea, frunzele de dafin sunt un remediu bun în cazul artritei sau a reumatismului.

Protejați sănătatea inimii. Doi compuși organici care se găsesc în frunzele de dafin au rolul de a proteja inima și scad nivelul colesterolului rău – LDL.

Previn cancerul. Combinația unică de antioxidanți și compuși organici din frunze de dafin ajută la protejarea organismului de efectele radicalilor liberi care cauzează cancer, se arată într-un studiu recent.

Reduc nivelul de stres și ameliorează anxietatea. Seara, când te simți încordată, stresată, nervoasă poți bea o ceașcă de ceai de frunze de dafin și vei observa că te calmează, ba chiar îți va fi somn.

Ameliorează durerea deoarece au proprietăți antiinflamatorii. De aceea, sunt ideale și pentru tratarea durerilor de cap.

Vindeca rănile. Acest lucru se datorează proprietăților sale antibacteriene și antimicrobiene. De asemenea, poate fi utilă tratarea infecțiilor fungice cum ar fi candidoza.

Calmează tusea. O altă caracteristică uimitoare despre frunzele de dafin este capacitatea sa de a curăța sistemul respirator. Trebuie doar să fierbi câteva frunze de dafin în apă, ulterior înmoi un prosop în apa respectivă și îl aplici pe piept.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel