joi, iulie 9, 2020

Furtuna Ciara, așa cum au botezat-o cei din Marea Britanie sau Sabine, cum îi spun nemții, a lăsat zeci de mii de case fără electricitate în mai multe țări din Europa, printre care Germania, Marea Britanie, Franța Polonia. În Germania a lovit cel mai tare și a căpătat forța unui uragan, rafalele de vânt atingând și 170 km/h. Efectele furtunii vor fi simțite și în România, începând din această seară, potrivit meteorologilor.

Citește și:

”Situația este destul de serioasă. Deja vântul suflă cu rafale de 140 de km/h în zona montană a județului Neamț. Iată că fenomenele au început.

Este adevărat că acest cod galben care are în vedere acest vânt foarte puternic în vestul centrul și nordul țării a intrat în vigoare la ora 14:00 și va fi valabil până mâine seară la ora 20:00. Vântul suflă deja cu peste 45 de km/h și, momentan, la peste 1.800 de metri altitudine avem parte de rafale extrem de puternice. Din păcate, orele care vor veni vor aduce probleme din ce în ce mai mari.

Citește și:

Acesta este motivul pentru care de la ora 18:00 a intrat în vigoare un cod portocaliu pentru masivele nordice și pentru nordul munților Apuseni. Acolo, până mâine seară la ora 20:00 pot să apară probleme. Sperăm, nu de calibrul celor care au fost în zona înaltă a Munteniei, acum o săptămână, mai exact joi noaptea, când a fost cod roșu și când la 2.000 de metri altitudine s-au înregistrat 210 de km/h.

Citește și:

A fost o situație cu totul și cu totul specială. Nu de multe ori, de când se emit coduri în toată europa și inclusiv în țara noastră s-a întâmplat ca să avem cod roșu atât de multe ore și pentru o zonă atât de întinsă. Înainte să apară aceste fenomene, noi am avut temperaturi extrem de ridicate. Furtuna care a lovit țara noastră și împrejurimile a echilibrat situația. După un fenomen sever, a urmat un alt fenomen sever,” a declarat Simona Căpșună, meteorolog pentru Digi24.

 

Parteneri