Sari la conținut

GASTROFAIT

Substanta activa: sucralfatum
comprimate
Compozitie
Fiecare comprimat contine 1g sucralfat.

Actiune terapeutica
Gastrofait – sucralfat – este o sare bazica de aluminiu a sucrozei octosulfatate, utilizata in tratamentul ulcerului gastric si duodenal. Gastrofait formeaza prin interactiune electrostatica un complex chimic cu proteinele din zona ulcerata a mucoasei (pentru care are o afinitate de 6-7 ori mai mare decat pentru mucoasa normala) asigurand astfel o pelicula protectoare fata de actiunea acidului clorhidric, pepsinei si sarurilor biliare. Gastrofait inhiba activitatea pepsinei si a bilei prin actiune directa. Absorbtia produsului din tractul gastrointestinal este foarte redusa, efectul terapeutic nefiind influentat de prezenta sistemica a acestuia. Gastrofait actioneaza strict local pe zona ulcerata, asigurand o aparare eficienta fata de actiunea acidului clorhidric, a pepsinei si bilei, trei factori implicati in patogeneza si perpetuarea ulcerului gastric si duodenal. O cura cu Gastrofait poate asigura vindecarea in 2-4 saptamani. In esofagita de reflux, vindecarea are loc dupa un tratament de 6 saptamani cu Gastrofait. Gastrofait poate asigura vindecarea si in cazurile de gastrita superficiala cronica. Gastrofait este util si in tratamentul ulcerelor esofagiene provocate de scleroterapie.

Indicatii
Ulcer gastric si duodenal, esofagita de reflux, gastrita cronica.

Contraindicatii
Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la produs, insuficienta renala.

Efecte adverse
Gastrofait are putine efecte secundare, cel mai frecvent fiind constipatie; rar: greata, hiposalivatie, urticarie.

Precautii
Se impun precautii in administrarea in cursul sarcinii si alaptarii, desi nu s-a confirmat trecerea produsului in laptele matern si nici efecte teratogene.

Mod de administrare
1g de 4 ori pe zi – cu o ora inainte de fiecare masa principala si seara la culcare. Daca este necesar se pot administra si preparate antiacide dar cu cel putin 1/2 ora inainte sau dupa Gastrofait. Chiar daca in timpul tratamentului cu Gastrofait simptomatologia se amelioreaza dupa 1 sau 2 saptamani, atata timp cat examenul radiologic sau endoscopic nu confirma vindecarea ulcerului, cura trebuie continuata pana la 4-8 saptamani.

Interactiuni
Gastrofait reduce absorbtia cimetidinei, digoxinei, teofilinei, chinolonelor, tetraciclinelor, fenitoinei si warfarinei, de aceea se recomanda administrarea lui separata la un interval de 2 ore.

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel