sâmbătă, octombrie 1, 2022

Chiar când Apple își lansează iPhone-ul, glumele cu rinichii încep să circule pe rețelele de socializare. Internauții, într-un mod amuzant, spun că ar trebui să-și vândă rinichiul pentru a cumpăra un iPhone. Un tânăr din China a transformat această glumă în realitate , când i-a fost extirpat un rinichi pentru a cumpăra un iPhone și un iPad.

Bărbatul pe nume Wang Shangkun avea 17 ani în 2011. În prezent, este imobilizat la pat și atașat la un aparat de dializă după ce a suferit deficiență renală.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

La câteva luni după ce a suferit o intervenție chirurgicală, a dezvoltat o infecție la rinichiul rămas, care a dus la insuficiență de organ. Cu fiecare lună care trece, starea lui de sănătate s-a deteriorat. La un moment dat, a devenit atât de grav încât nu a putut să coboare din pat. Din acest motiv, el are nevoie de dializă zilnică pentru a-și curăța sângele de toxine.

Ceea ce s-a întâmplat acum nouă ani a fost șocant. Shangkun era disperat să pună mâna pe cele două dispozitive Apple. Un recoltator de organe l-a abordat online, oferind 20.000 de yuani (echivalentul a 3000 de dolari) pentru vânzarea organului.

Te-ar mai interesa: Când este Sâmbăta Morților și ce tradiții trebuie ...

Din cauza disperării sale, el a răspuns la mesajele recoltatorului. După ce a încheiat înțelegerea pe chat, Shangkun a suferit o intervenție chirurgicală ilegală în provincia centrală Hunan pentru a vinde un rinichi. Fox News a citat anul trecut rapoarte din presă vechi de nouă ani pentru a menționa că bărbatul la acea vreme a spus că nu are nevoie de al doilea rinichi, deoarece unul era suficient.

Te-ar mai interesa: Îndrăgita Gina Bradea, operată de urgență. Ce a tr...

Site-ul de știri a relatat că operațiunea a avut loc fără acordul părinților săi. Operația a fost efectuată de doi medici angajați la spitalele locale. Poliția a arestat nouă persoane în legătură cu acest caz. Printre cei arestați se numără și chirurgii care au efectuat operația.

Medicii spun că tânărul are acum nevoie de un transplant de rinichi. De asemenea, presa internațională notează că un rinichi pe piața neagră costă în jur de 260.000 de dolari – de 80 de ori mai mult decât a primit tânărul.

Te-ar mai interesa: Lipsa luminii naturale poate duce la dezvoltarea u...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private