luni, octombrie 25, 2021

Procurorii au reconstituit, din declarațiile lui Gheorghe Dincă și din probele fizice, ce s-a întâmplat în automobilul răpitorului, imediat după ce a luat-o pe Alexandra la ocazie.

“Vreau să merg

la liceu, vă rog”, au fost printre primele cuvinte spuse de Alexandra criminalului, atunci când s-a urcat în mașina lui Dincă.

În dimineaţa zilei de miercuri, 24 iulie, Alexandra Măceşanu s-a urcat în maşina lui Gheorghe Dincă, neştiind că merge spre moarte.

După ce s-a urcat în maşină, la scurt timp, criminalul a început s-o tragă de limbă. A urmat un dialog neclar, în care bărbatul a întrebat-o despre viața ei sexuală. Potrivit lui Dincă, fata ar fi evitat discuția.

Alexandra se afla pe locul din față, în dreapta șoferului.

Apoi, scrie Libertatea, Dincă i-a propus să întreţină relaţii

sexuale. Nu în mașină, ci “să mergem într-un loc”. Fata a refuzat și în acel moment, nervos, Gheorghe Dincă a oprit mașina.

Tânăra Alexandra Măceşanu și-a păstrat calmul chiar și atunci când a realizat că este răpită și e posibil să fie violată.

“Fata nu s-a speriat. S-a opus, dar am lovit-o, i-am pus o șapcă pe cap și bandă adezivă pe ochi”, povestește Dincă.

DIICOT a descoperit în mașină nu doar un cercel al Alexandra Măceșanu, ci și ADN-ul fetei pe banda adezivă care i-a fost lipită pe gură, în mașină.

I-a imobilizat mâinile, apoi au plecat spre casa din

Caracal, aflată la câțiva kilometri distanță.

După ce a trecut prin chinuri de neimaginat, fata de 15 ani a reuşit să ia telefonul călăului. Un telefon vechi, fără acces la internet. Alexandra a văzut în apelul la 112 singura scăpare.

A vorbit patru minute cu angajaţii statului pe care i-a implorat să o ajute. În zadar, însă. Poliţiştii au intrat în casa criminalului la 19 ore de la apel. A fost, însă, mult prea târziu. Copila fusese abuzată sexual, omorât, apoi incendiată.

Procurorii DIICOT iau în calcul ipoteza ca Dincă să fi făcut şi alte crime, în afara celor două fete, deşi apărătorul

său exclude acest lucru.

Monstrul din Caracal s-ar putea dovedi cel mai crud ucigaş în serie din ultimii 50 de ani, de la Râmaru încoace.

Ultimele stiri