sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Elena Oceanu

Kate Taylor, o scriitoare de literatură erotică a pus la punct un plan de acțiune pentru fiecare oră din zi, care, susține ea, va da roade la ceas de seară, între așternuturi.

11.00- Află mai multe despre știința din spatele orgasmului. În primă fază, se declanșează excitare. Circulația sângelui se intensifică, la fel și ritmul inimii sau respirația. Urmează etapa de stagnare, când femeile își potolesc dorința sexuală, din teama de a nu pierde controlul. Sfatul meu? Insistă. Când într-un final vei atinge orgasmul, creierul tău își va închide receptorii de stres și te vei simți total relaxat. La momentul culminant, mușchii îți vor zvâcni ritmic, ca într-un dans, eliberând în corp dopamina, hormonul fericirii. Urmează partea în care veți simți nevoia de trandrețe și mângăieri, iar inima va începe să bată normal. Floare la ureche, nu?

12.00: Fă câteva exerciții. Studiile americane au demonstrat că femeile care au activitate sportivă de trei ori pe săptămână resimt orgasmul mai puternic decât cele sedentare. Explicația este simplă: exercițiile îmbunătățesc circulația sângelui și cresc stima de sine.

13.00: Servește o masă caldă, bogată în proteine, precum o friptură de pui. Potrivit cărții Dieta Orgasmică, scrisă de marrena Lindberg, alimentele bazate pe carbohidrați, ca âinea, pastele și cartofii, împing nivelul serotoninei din creier până la limita la care scade dorința sexuală.

14.00: Permite-ți să ai o fantezie. Te va ajuta să te exciți încet, dar sigur pe tot parcursul zilei. Cercetătorii Universității din Ilinois au arătat că numai gândul la o partidă de sex le sporește femeilor dorința de a se iubi cu partenerul lor.

17.00: Fă sex la telefon . Vocea iubitului/tei tale îți va invada organismul de oxytocină, o substanță care stârnește sentimente de încredere și afecțiune. Spune-i partenerului ce și cum vrei să-ți facă atunci când vă veți întâlni în pat.

20.00: Răsfață-te cu ciocolată. Femeile care consumă în mod regulat ciocolată au o viață intimă mai intensă decât cele care sar peste desert.

21.00: Arată-i cum îți place. Multe femei ating orgasmul mai repede atunci când se autosatisfac decât când fac dragoste cu un bărbat tocmai pentru că nu au curajul să-l ghideze.

21.53: Numărătoare finală. Un studiu publicat în Jurnalul Amrican de Medicină Sexuală a dezvăluit că o femeie are nevoie, în medie, de șapte minute de sex până să atingă orgasmul.

22.00: Artificii!!!

22.01: Ia-o de la capăt. Spre deosebire de bărbați, femeile nu simt nevoia să ia o pauză între două partide de sex.