Sari la conținut

Gigi Becali, la racla Sfintei Parascheva: „Am venit să simt puterea harului. Dacă Dumnezeu mi-a dat ceva rău, înseamnă că aşa trebuie să fie”

atacă genetic

Gigi Becali este prezent la Iași, loc în care a venit pentru a se închina în la racla Sfintei Parascheva. Acesta spune că astăzi simte sfinţii mai aproape şi că mama lui a fost ajutată foarte mult de Sfânta Parascheva.

„În zilele astea, mai ales la Sfânta Parascheva, la sărbatorile astea sfinte, e mult mai puternic harul la slujire, la Sfânta Liturghie.

Şi, atunci, am venit să simt puterea harului la sfânta liturghie. M-am închinat.

Totul este numai Dumnezeu pentru mine. Şi la mine, chiar şi dacă ar fi ceva rău, zic, dacă o da Dumnezeu, să fie. Că El ştie. Înseamnă că dacă mi-a dat ceva rău, aşa trebuie să fie”, a spus Gigi Becali, vineri, la Iaşi.

Creștinii ortodocși o sărbătoresc astăzi pe Sfânta Cuvioasă Parascheva

Creștinii ortodocși o sărbătoresc astăzi pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea spirituală a Moldovei. La Iași, continuă pelerinajul la moaștele sale și ale Sfântului Paisie de la Neamț.

Cuvioasa Parascheva, o călugăriță care și-a încheiat viața la 27 de ani în secolul al XI-lea, a devenit ocrotitoarea Moldovei în 1641, când moaștele sale au fost aduse la Iași de domnul Vasile Lupu.

Din adolescență, Parascheva s-a simțit atrasă spre viața călugărească și a părăsit localitatea natală Epivat de lângă Constantinopol și a intrat într-o mănăstire din Țara Sfântă. A revenit în locul natal și a mai trăit 2 ani fără să spună oamenilor cine este.

A murit la 27 de ani și a fost înmormântată ca o străină. Abia după două secole, când sătenii din Epivat au vrut să îngroape un marinar aruncat de mare pe uscat, s-a descoperit trupul Paraschevei, nedescompus.

Moaștele au fost purtate la Târnovo- în Bulgaria, la Belgrad- în Serbia și la Constantinopol. De acolo au ajuns la Iași, în secolul al XVII-lea.

Ele au fost dăruite de Patriarhul ecumenic domnului moldovean Vasile Lupu, care plătise Înaltei Porți datoriile Patriarhiei. De atunci, Sfânta Parascheva este ocrotitoarea Moldovei și atrage la Iași, mulțimi de pelerini, informează RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel