Sari la conținut

Glaucom: 5 semne de avertizare care trebuie să vă trimită la medic

Glaucom
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Glaucomul, boala care poate provoca la orbire ireversibila

Glaucom: 5 semne de avertizare care trebuie să vă trimită la medic.

Glaucomul este un grup de afecțiuni care afectează nervul optic al ochilor. De obicei, este rezultatul presiunii anormal de ridicate din interiorul ochiului. Deși poate apărea la orice vârstă, este una dintre principalele cauze de orbire la persoanele în vârstă (peste 60 de ani).

Glaucomul are mai multe tipuri, iar cea mai comună formă este glaucomul primar cu unghi deschis, care nu are semne sau simptome, cu excepția pierderii treptate a vederii.

Glaucom: 5 semne de avertizare care trebuie să vă trimită la medic

Glaucomul nu are vindecare și nu poate fi prevenit, cu toate acestea, cea mai bună practică este de detectarea precoce pentru a începe tratamentul în timp util și pentru a preveni escaladarea acestuia.

Unele semne de glaucom includ:

1. Ochii roșii: Acesta este un semn comun care poate fi cauzat de diverși factori, adesea nesemnificativi. Cu toate acestea, roșeața persistentă nu trebuie ignorată, deoarece poate fi un semn de glaucom.

2. Vedere cu halo: Apariția unei vederi asemănătoare cu halo poate fi un semn de glaucom și nu trebuie trecută cu vederea.

3. Vedere încețoșată: Incapacitatea de a vedea clar nu este niciodată un semn bun. Dacă vederea ți-a fost încețoșată în ultima vreme, atunci fă-ți un test pentru ochi, deoarece ar putea fi un semn de glaucom.

4. Probleme digestive: Știați că disconfortul digestiv poate fi un semn de glaucom? Oricât de ciudat sună, greața, problemele cu stomacul etc. ar putea sugera o complicație oculară.

5. Cefalee persistentă: Orice durere în jurul ochilor sau sănătatea nu trebuie trecută cu vederea. În unele condiții, ar putea fi un semn de glaucom.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: