Sari la conținut

Gonoree: cele șase semne la care trebuie să fii atent. Când să te îngrijorezi

Incontinența urinară
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Obiceiuri nocive care îți îmbolnăvesc rinichii

Gonoree: cele șase semne la care trebuie să fii atent. În această perioadă, există o creștere semnificativă a cazurilor de gonoree în Anglia.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a avertizat că gonoreea este în creștere cu 21% în comparație cu periaoada anterioară pandemiei de Covid, ajungând la niveluri record.

Au fost 56.327 de teste pozitive între ianuarie și septembrie anul trecut, față de 46.541 în 2019, care a doborât recordul la acea vreme.

Creștere vertigioasă a ratelor de infecție cu gonoree

Mulți oameni nu au niciodată simptome ale infecției cu transmitere sexuală. Experții se tem că bacteria, răspândită prin contactul cu pielea sau gura, evoluează pentru a învinge antibioticele.

„Acesta este cel mai recent dintr-o tendință îngrijorătoare care indică o creștere vertiginoasă a ratelor infecțiilor cu transmitere sexuală. Dovezile arată că gonoreea gâtului este răspândită în Marea Britanie.

Acest tip este asimptomatic, ceea ce înseamnă că mulți oameni pot să nu fie conștienți că îl au și să-l transmită fără să vrea”, a declarat dr. John White, medicul de sănătate sexuală NHS și directorul medical al Preventx, potrivit The Sun.

Persoanele sub 25 de ani au cel mai mare risc pentru că au mai mulți iubiți. Autoritățile sanitare atrag atenția că este important să faci sex în condiții de siguranță și să fii testat în mod regulat pentru a te menține pe tine și pe partenerii tăi în siguranță.

Ce este gonoreea

Gonoreea, cunoscută și sub denumirea de blenoragie, este o boală comună cu transmitere sexuală cauzată de bacterii (Neisseria gonorrhoeae). Infecția bacteriană se răspândește prin toate formele de sex neprotejat, precum și prin împărțirea jucăriilor sexuale nespălate sau neprotejate.

Potrivit NHS, bacteriile care cauzează gonoreea vă pot infecta uneori gâtul și ochii, precum și locațiile mai frecvente ale colului uterin, uretrei și rectului. Femeile însărcinate pot transmite infecția copilului lor, ceea ce poate provoca orbire dacă nu este tratată la timp.

Dar bacteriile care provoacă gonoreea nu pot supraviețui mult timp în afara corpului uman. Aceasta înseamnă că nu se răspândește prin sărutări, îmbrățișări sau împărțirea tacâmurilor, prosoapelor sau scaunelor de toaletă.

durere abdominală

Cele 6 semne de gonoree pe care să nu le ignori

1. Durere la urinare: Atât bărbații, cât și femeile care au contractat gonoree spun că este dureros să urineze. La majoritatea oamenilor, este nevoie de câteva săptămâni pentru ca simptomele să apară, deși poate dura câteva luni mai mult în unele cazuri. Este posibil ca bărbații și femeile să simtă o senzație de arsură atunci când fac pipi.

2. Scurgeri: În timp ce simptomele variază de la persoană la persoană, atât bărbații, cât și femeile pot prezenta scurgeri. La femei, aceasta este probabil să fie apoasă sau lipsită de culoare. Bărbații ar putea prezenta scurgeri din penis, albe, galbene sau verzi.

3. Dureri de stomac: Acesta este un simptom care este prezent doar la femei și este un efect secundar mai neobișnuit al gonoreei. NHS afirmă că femeile care au infecția pot prezenta o durere sau sensibilitate în zona abdominală inferioară.

4. Perturbarea ciclului: Din nou, un alt simptom întâlnit doar la femei este o întrerupere a ciclului menstrual. Acest lucru ar putea însemna că sângerarea devine mai abundentă sau se poate să aveți sângerați între menstruații. NHS afirmă că ați putea sângera și după sex, dar acest lucru este mai puțin frecvent.

5. Inflamație: Acest simptom este observat numai la bărbați și poate fi inconfortabil. NHS afirmă că bărbații care au contractat gonoree pot prezenta umflare sau inflamare a preputului.

6. Sensibilitate crescută: De asemenea, bărbații pot prezenta durere sau sensibilitate în testicul. NHS spune că acesta este un simptom rar la bărbați.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel