sâmbătă, aprilie 1, 2023

Persoanele cu probleme ale arterelor coronariene trebuie să fie atente la obezitatea abdominală.

Dr Olivier Meillard arată că, „în mod surprinzător, se observă la pacienţii cu boli coronariene o relaţie între indicele de masă corporală (IMC) şi mortalitate, aşa încât se poate vorbi despre paradoxul obezităţii”

O echipă internaţională de cercetători a încercat să înţeleagă mai bine această situaţie coroborând concluziile a cinci studii de mare anvergură efectuate în total pe 15.000 de pacienţi cu boli coronariene (bărbaţi şi femei în număr egal).

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui chirurg oncolog: aceste 4 simpt...

Rezultatele au arătat că cea mai mare rată a mortalităţii se înregistrează la pacienţii cu greutate normală, dar care au obezitate androidă (abdominală). Astfel, cei care au un IMC de 22 şi un raport talie-şolduri de 0,98 prezintă riscuri mai mari de mortalitate decât cei cu un IMC de 26 sau chiar 30, dar cu un raport talie-şolduri de 0,89.

Altfel spus, „obezitatea abdominală la o greutate normală”, conform expresiei dr Meillard, constituie un indice important, această situaţie necesitând o atenţie specială. Atenţia deosebită nu trebuie acordată tuturor persoanelor care suferă de boli coronariene pentru că se ştie acum că există o relaţie directă între obezitatea abdominală şi mortalitatea cardiovasculară

Te-ar mai interesa: Simptomele și cauzele circulației deficitare în or...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private