Sari la conținut

Grăsimea de pe burtă: 5 cei mai buni carbohidrați care topesc grăsimea abdominală

te ajută să slăbești

Grăsimea de pe burtă: 5 cei mai buni carbohidrați care topesc grăsimea abdominală.

Carbohidrații sunt adesea văzuți ca „vinovați” atunci când vine vorba de creșterea în greutate, acumularea de grăsime abdominală, retenția de apă și creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Această afirmație este adevărată în parte, deoarece tipul de carbohidrați pentru care s-ar opta face toată diferența în determinarea riscului de creștere în greutate. În timp ce carbohidrații simpli găsiți în alimentele procesate, dulciurile și băuturile dulci cresc zahărul din sânge, carbohidrații complecși îi țin sub control pentru a atenua riscul de boli.

Atunci când carbohidrații sunt obținuți din alimente integrale ca parte a unei diete echilibrate și sănătoase, aceștia pot sprijini gestionarea greutății și chiar pot ajuta la arderea grăsimii abdominale.

Iată care sunt cinci astfel de carbohidrați sănătoși care ard grăsimea din burtă.

Carbohidrați care topesc grăsimea abdominală: 1. Pâine integrală cu proteine

Pâinea albă este făcută din făină rafinată, care este lipsită de valorile nutriționale inerente ale grâului sau cerealelor integrale. Prin urmare, pentru a pierde grăsimea de pe burtă, încercați să optați pentru o variantă de pâine din grâu integral și completați-o cu câteva proteine ​​pentru a induce pierderea în greutate.

2. Morcovi

Morcovii, ca și broccoli, avocado, fasole, căpșuni, grepfrut și in, sunt bogați în fibre solubile. Acest nutrient ajută la încetinirea digestiei prin inducerea de sațietate și ajutând la gestionarea zahărului din sânge. Potrivit unui studiu de cinci ani, consumul a 10 grame de fibre solubile într-o zi a ajutat la reducerea grăsimii de pe burtă cu 3,7%.

Carbohidrați care topesc grăsimea abdominală: 3. Alimente fermentate

Alimentele fermentate precum kombucha, kefirul și kimchi conțin tulpini prebiotice care sunt legate de un risc mai mic de grăsime pe burtă și de un raport mai bun al circumferinței șoldului și a taliei.

4. Bananele

Bananele, ca și ceapa, usturoiul, prazul și rădăcinile de cicoare sunt o altă sursă de carbohidrați care sprijină gestionarea grăsimii din burtă. Alimentele bogate în fibre prebiotice sunt cele care stimulează bacteriile intestinale bune.

Bananele, de asemenea, conțin aceleași lucruri care ajută la digestie, la gestionarea zahărului din sânge și chiar la pierderea în greutate.

 

Carbohidrați care topesc grăsimea abdominală: 5. Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc conține 10 grame de carbohidrați într-o singură porție, aproape la fel ca laptele de vacă. Cu toate acestea, are urme mai mari de proteine ​​într-o singură cană, ceea ce ajută la inducerea sațietății, menținând în același timp nivelul scăzut de grăsime din burtă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel