vineri, februarie 3, 2023

Obiceiuri de dimineață care împiedică creșterea în greutate. Modul în care îți începi ziua poate dicta cum se joacă restul zilei. Este ușor să lăsați un început negativ să vă afecteze starea de spirit și acțiunile pentru restul zilei.

Cu toate acestea, lovirea obiceiurilor proaste la începutul zilei vă poate oferi mai multă motivație pentru a vă deplasa într-o zi într-un mod sănătos.

Te-ar mai interesa: Cum a slăbit Andreea Esca 6 kilograme: ASTA e cel ...

De fapt, rutina de dimineață ar putea fi chiar un factor determinant al greutății tale. Obiceiurile de dimineață următoare pot ajuta la o mai bună gestionare a greutății.

  1. Incorporează proteine în micul dejun

Prima mușcătură de mâncare pe care o puneți în gură vă va da tonul pentru ceea ce decideți să mâncați mai târziu în timpul zilei.

Începând ziua liberă cu o masă plină și cu digestie lentă, puteți preveni supraalimentarea și, în cele din urmă, creșterea în greutate.

Foamea și sentimentele de sațietate sunt în mare măsură influențate de glicemia. Alimentele care vă ard prin corp vă lasă rapid să vă simțiți foame mai devreme.

Te-ar mai interesa: MANIFEST PENTRU ARMONIE ȘI FEMINITATE. Cum te preg...

Pe de altă parte, mesele care conțin cantități adecvate de proteine și fibre vă mențin mulțumit timp de multe ore. În plus, sărind peste micul dejun a fost asociat cu creșterea în greutate.

Contează și tipul de mâncare pe care îl consumi. Cercetările arată că alimentele foarte procesate sunt legate de creșterea în greutate.

Începeți-vă ziua liber prin crearea unui mic dejun care urmează aceste linii directoare simple:

  • Alegeți o proteină de înaltă calitate, cum ar fi pui, ouă sau pudră de proteine.
  • Asociați-vă proteinele cu un carbohidrat cu conținut scăzut de glicemie, cum ar fi pâine prăjită de grâu integral, ovăz integral sau cereale din tărâțe.
  • Includeți un fruct sau legume întregi.
  1. Obțineți o cantitate adecvată de somn

Studiile au arătat că cantitatea și calitatea somnului pe care îl dormi în fiecare noapte sunt un factor important în reglarea greutății.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Zahărul scade imunitatea...

Într-un articol revizuit, autorii Guglielmo Beccuti și Silvana Pannain au explicat: „Somnul este un modulator important al funcției neuroendocrine și al metabolismului glucozei și s-a demonstrat că pierderea somnului are ca rezultat modificări metabolice și endocrine, inclusiv scăderea toleranței la glucoză, scăderea sensibilității la insulină , creșterea concentrațiilor seara de cortizol, creșterea nivelului de grelină, scăderea nivelului de leptină și creșterea foametei și a apetitului. ”

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea modei. A murit unul dintre ce...

Aceste constatări au fost duplicate de atâtea ori încât obiceiurile slabe de somn sunt acum considerate un factor de risc pentru obezitate.

Somnul insuficient a fost asociat cu diabetul, bolile cardiovasculare și depresia.

  1. Răsfățați-vă cu o anumită activitate fizică

Oricât de greu ar fi uneori, nu există nimic la fel de plăcut ca un antrenament de dimineață. Lipsa mișcării fizice este un factor de risc pentru creșterea în greutate și obezitate.

Te-ar mai interesa: Horoscop weekend 4-5 Februarie. Astrele nu sunt în...

De multe ori este mai ușor să vă antrenați înainte ca o zi de muncă obositoare să vă permită să vă scuzați pentru a sări peste sesiunea de jogging sau de sala de seară.

De fapt, un studiu a arătat chiar că un antrenament dimineața ar putea duce la mari sentimente de sațietate decât antrenamentele de după-amiază.

  1. Pregătiți-vă o opțiune de gustare sănătoasă

Oamenii își ignoră adesea cerințele dietetice atunci când sunt grăbiți, ajungând să mănânce alimente din afară. Cel mai bine este să vă obișnuiți să vă împachetați zilnic o gustare sănătoasă.

Această gustare vă poate menține metabolismul într-un ritm rapid și vă poate alimenta energia la mijlocul zilei. O gustare nesănătoasă va duce doar la creșterea în greutate.

Puteți căuta rețete sănătoase pentru a sparge monotonia, astfel încât să nu vă bazați pe gustări nesănătoase.

Cu toate acestea, alegeți să vă începeți dimineața, amintiți-vă că nu există o modalitate „corectă” sau „greșită” de a desfășura o rutină de dimineață.

Identificați obiceiurile care funcționează cel mai bine pentru dvs. și concentrați-vă pe a mânca sănătos, a dormi bine, a vă mișca corpul și a vă reduce stresul.

Aceste obiceiuri sănătoase de dimineață s-ar putea să pară complicate, dar sunt ușor de implementat și, în cele din urmă, vă pot salva de la ambalarea kilogramelor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private